Po prenovi spletne trgovine Pickpack skoraj trikrat več obiska

Datum Objavljeno, dne: 24.09.2021

  • Spletna trgovina
  • Zasnova
  • Oblikovanje
  • Programiranje
  • Povezava s sistemom ERP Vasco
  • Podpora in vzdrževanje

 

Podjetje 2P Trgovina d. o. o. se ukvarja s prodajo embalaže za pošiljanje izdelkov. V spletni trgovini prodajajo različne embalaže, kartonske škatle, pripomočke za pakiranje in zaščito paketov. 

Obstoječa spletna stran ni zadostovala potrebam poslovanja podjetja 2P Trgovina d. o. o., ker so potrebovali stran, ki je:

  • povezana z ERP sistemom,
  • dobro uvrščena v iskalnikih,
  • prilagojena na mobilne naprave,
  • funkcionalno dovršena.

S temi potrebami so prišli do nas, da jim pomagamo s postavitvijo strani in nasveti. Najprej smo jim predlagali zamenjavo ERP programa, ker obstoječi ni podpiral enostavne obdelave spletnih naročil. V nadaljevanju smo postavili strukturo, uskladili oblikovne predloge in dizajn ter pričeli s tehnično izvedbo spletne strani.

Izboljšave na novi spletni trgovini

Stran smo zasnovali z odlično uporabniško izkušnjo za izbiro izdelka in enostavno oddajo naročila. Odločili smo se za izdelavo spletne trgovine na platformi noviSplet CMS, ker deluje hitro in nemoteno tudi pri veliki količini izdelkov. Hitrost spletne strani je pomembna, saj lahko počasna stran odvrne obiskovalca od nakupa.

Poleg hitrosti spletne trgovine, smo naredili odlično in tehnično dovršeno SEO optimizacijo na strani (OnSite SEO), kar se odraža z visoko uvrstitvijo posameznih strani na glavne ključne besede. Zavedamo se, kako pomembna je izbira ključnih besed, zato smo uporabili spletna orodja Google Analytics in Google Search Console, da smo izbrali prave besede, kot so kartonske škatle, transportne škatle, arhivske škatle, darilne škatle, …

Ena izmed pomembnih funkcionalnosti strani je dodatna opcija »Račun na podjetje«, ki se nahaja na blagajni spletne trgovine. V kolikor želi stranka račun na podjetje, lahko odkljuka opcijo račun na podjetje in se ji odpre polje za vnos davčne številke. Če je davčna številka pravilno vpisana, se v spodnja polja preko API povezave vpišejo podatki, ki so navedeni v AJPES bazi: naziv podjetja, naslov, poštna številka in kraj.

Dvosmerna povezava z ERP sistemom VASCO

 

Spletna trgovina ima dvosmerno povezavo z ERP sistemom VASCO, tako da se cena in zaloga redno posodabljata, naročila opravljena preko spleta pa se uvažajo v sistem in tako spreminjajo zalogo. Registrirani kupci si lahko ogledajo zgodovino opravljenih naročil na svojem profilu, kar jim pomaga pri naslednjem nakupu. S tem so se zmanjšali klici rednih strank.

 

Spremljanje obiskov strani z Google Analytics

Podjetje P2 Trgovina d. o. o. je po prenovi opazilo povečanje obiska na spletni trgovini, posledično se je povečala tudi količina spletnih naročil. Ob rasti podjetja so se odločili za širitev na tuje trge, zato so želeli postaviti spletno trgovino za hrvaški trg.

»Prenova spletne trgovine podjetja P2 Trgovina d. o. o. je prinesla povečanje obiska za 250%«


Prenova spletne trgovine je podjetju P2 Trgovina d. o. o. olajšala delo, optimizirala delovni proces, omogočila dodaten kanal za prodajo izdelkov in povečala priliv v podjetje. Zato je pri postavitvi spletne trgovine zelo pomembno, da imate ob sebi partnerja, ki zna prisluhniti vašim potrebam in željam ter vam nudi nasvete, kako se soočiti z izzivi v digitalnem svetu.

Imate podobne probleme tudi vi? Pokličite nas na 059 086 409 in jih rešimo skupaj!


Več prispevkov