noviSplet praznuje 20 let

Datum Objavljeno, dne: 06.04.2024

V letu 2024 zaznamujemo pomemben mejnik v zgodovini našega podjetja, saj praznujemo 20. obletnico delovanja. Dve desetletji trdega dela, vzponov in padcev, inovacij in predanosti sta nas popeljali od skromnih začetkov do uglednega položaja na trgu. Medtem ko se ozremo na pretekle dosežke in premagane izzive, hkrati s ponosom načrtujemo prihodnost, ki obljublja nove priložnosti in še večje uspehe.

Ta zapis ni le retrospektiva, temveč tudi priznanje vsem, ki so pripomogli k naši rasti - od zaposlenih in partnerjev do strank in širše skupnosti. Predstavili bi radi ključne trenutke naše zgodovine, dogodke, ki so nas definirale in vrednote, ki nas ženejo naprej.

Vse se je začelo z vizijo našega direktorja

Pred dvajsetimi leti, ko je bil internet še v povojih, je naš direktor Brane Tomažič prepoznal izjemno priložnost in se pogumno podal v neznano. Z močno željo po raziskovanju novih marketinških pristopov in s tehničnim znanjem, ki ga je nabiral skozi desetletje lastnih podjetniških aktivnosti, je svoj hobi spremenil v uspešen posel. Tako se je rodil noviSplet.

V času, ko so prve spletne strani večinoma ustvarjali računalničarji brez globljega razumevanja marketinga, je Brane izstopal s svojo edinstveno kombinacijo podjetniškega instinkta in marketinške vizije. Kljub splošnemu nezaupanju v potencial spleta je hitro pridobil prve naročnike, saj je natančno vedel, kaj podjetja potrebujejo za gradnjo prepoznavnosti in utrjevanje ugleda.

Brane je vedno verjel v moč interneta kot novega kanala za komunikacijo in poslovanje. S svojimi inovativnimi pristopi in svežimi idejami je postavil temelje, na katerih stoji noviSplet danes. Dve desetletji kasneje še vedno stremimo k enakim vrednotam in viziji, ki jih je Brane postavil ob začetku naše poti. Naša zgodba sloni na avtentičnosti, vztrajnosti, prilagajanju razmeram in trgu, predanosti, ki so nas pripeljale do tega, kar smo danes - vodilno podjetje na področju spletnih rešitev.

Od posameznika do cele ekipe

Brane je po prvih uspešnih sklenjenih sodelovanjih hitro poiskal prvega sodelavca – nadarjenega oblikovalca in programerja v eni osebi. Tako je strankam ponudili celovitejše storitve in s tem pridobil še več zaupanja in novih poslovnih priložnosti. V prvih štirih letih se je ekipa povečala na 8 zaposlenih, kar je bil rezultat trdega dela, inovativnega duha in predanosti.

S časom je podjetje rastlo in se prilagajalo razmeram na trgu. Danes našo ekipo sestavlja 14 stalnih članov, ki pokrivajo različna področja. Imamo kreativne oblikovalce, spretne načrtovalce, SEO strokovnjake, vrhunske junior in senior programerje, učinkovito vodjo projektov in najboljši oddelek za pomoč in podporo. Občasno sodelujemo s 4 zunanjimi strokovnjaki, ki s svojimi svežimi idejami in kompetencami še dodatno bogatijo naše projekte. Po potrebi se povežemo tudi z drugimi strokovnjaki na projektni ravni, kar nam omogoča, da se prilagodimo specifičnim potrebam in izzivom naših naročnikov.

Povezanost in timsko delo

V našem podjetju smo zaposleni med seboj izjemno povezani, kar je ključ do našega uspeha. Delujemo kot usklajen tim, v katerem vsak posameznik prispeva svoje specialno znanje in veščine. Kombinacija raznolikih strokovnih znanj, mladosti in izkušenj ter različnih karakterjev omogoča, da skupaj ustvarjamo inovativne in učinkovite rešitve za naše naročnike.

Poleg profesionalnega sodelovanja nas družijo tudi številne skupne aktivnosti. Novoletne zabave so priložnost, da skupaj proslavimo dosežke preteklega leta in se sprostimo v prijetnem vzdušju. Redno se podajamo na športne podvige, kot so pohodi na Šmarno goro ali Rožnik, kjer se krepijo naše vezi in poskrbimo za zdrav duh v zdravem telesu. Poletni pikniki pa so prava poslastica, kjer se ob dobri hrani in pijači še bolj povežemo.

Ob petkih, ko se zaključi naporen delovni teden, se pogosto podružimo ob pivu. Te sproščene družabne urice so pravi vir kreativnosti – ravno takrat namreč največkrat rešujemo svet in se porodijo najboljše ideje za prihodnje projekte. Take neformalne trenutke cenimo, saj krepijo naš timski duh in prispevajo k ustvarjalnemu vzdušju, kar je ključno za naš uspeh.

Smo več kot le sodelavci – smo prijatelji in zaupniki, ki skupaj delimo tako poslovne izzive kot osebne trenutke. Ta povezanost in timsko delo sta temelj, na katerem lahko dosegamo izjemne rezultate.

Razvoj blagovne znamke noviSplet

Naziv podjetja Atribut d.o.o. je Brane premišljeno izbral in ga uporabljal že za storitvene in trgovske dejavnosti, s katerimi se je ukvarjal pred letom 2004.  Z novo dejavnostjo, ki je bila usmerjena v spletne rešitve, je ustvaril novo blagovno znamko novisplet.com. Tako je zaživela tudi naša prva spletna domena: www.novisplet.com. Skozi leta smo se z blagovno znamko noviSplet.com utrdili v slovenskem marketinškem prostoru, zato smo počasi umaknili končnico .com in se preoblikovali v noviSplet. Danes nas javnost pozna kot spletno agencijo noviSplet.

Skladno s tem smo nekajkrat posodobili tudi logotip in celostno grafično podobo. Prvi logotip je vseboval modro in črno barvo ter v ozadju elipso. Kasneje se je elipsa umaknila, modro je zamenjala oranžna. S časom smo prišli do prepoznavne oranžno-belo-črne kombinacije, ki danes simbolizira našo blagovno znamko.

Naša prva spletna stran je bila preprosta predstavitvena stran z osnovnimi informacijami o podjetju. V dvajsetih letih smo zase oblikovali in izdelali sedem različnih spletnih strani, ki so se razvijale tako vsebinsko kot oblikovno in funkcionalno. Kot profesionalci želimo, da je naša stran vedno reprezentativna, v skladu s trendi in ogledalo našega dela. Na spletni strani ves čas objavljamo sveže referenčne strani hkrati pa predstavljamo bogat nabor projektov, ki smo jih izdelali skozi dvajsetletno obdobje.

Slovenčeva, Verovškova in delo na daljavo

Naša zgodba se je začela v majhni pisarni v poslovni zgradbi Hidroinžiniringa na Slovenčevi 95. Kljub začetni skromnosti smo hitro rasli in se širili, fleksibilnost prostorov nam je omogočila, da smo skoraj 15 let ostali tam. Gradbeni načrti so naznanjali rušenje stavbe na Slovenčevi, zato smo bili primorani iskati nove poslovne prostore. V iskanje nove lokacije nas je sililo tudi dejstvo, da smo prostor dokončno prerasli.

Tako smo našli nov, sodoben dom na Verovškovi ulici 55 v Ljubljani, kjer smo še danes. Verovškova 55 je postala središče vsega dogajanja, še posebej živahno pa je ob četrtkih, ko se v pisarnah zbere celotna ekipa za skupno delo in druženje. Tako mi kot naše stranke smo navdušeni nad prelepim razgledom Ljubljane in okolice.

Koronsko obdobje je prineslo veliko spremembo tudi za nas. Pred pandemijo je celotna ekipa vsakodnevno prihajala na delo v pisarno. Vendar smo v tem času spoznali, da naša učinkovitost kljub delu od doma ni padla. Tako smo uvedli hibridno delo oziroma delo na daljavo, kar se je izkazalo za odlično odločitev. Za tiste, ki so se prej vozili več kot uro v eno smer in stali v prometnih zastojih, je bila ta sprememba prava odrešitev. Nekateri sodelavci so to možnost celo izkoristili za selitev v drugo državo, kar nam omogoča uspešno sodelovanje kljub velikim razdaljam.

Ponosni smo na svoje delo

V 20 letih smo ustvarili številne različne spletne strani, vendar bodo prvi projekti vedno imeli posebno mesto v naših srcih. Med našimi prvimi naročniki so bili ugledni partnerji, kot so Radio Hit, Peko, Kovinotehna in Vlada Republike Slovenije, ki smo jo pridobili na natečaju. V kasnejših letih smo sodelovali z mnogimi znanimi podjetji in ustanovami, kot so Toper, Vasco, Radio Aktual, Elan, Špas teater, Cetis, Amnesty International, Knauf Insulation, Porodnišnica Postojna, Vizija računovodstvo, Kovis, Škerjanc, Filozofska fakulteta UM in številni drugi.

V zadnjih letih smo se specializirali za srednje velika slovenska podjetja, ki potrebujejo zanesljivega spletnega partnerja. Nič nas ne razveseli bolj kot povratne informacije naših strank, ki nam z veseljem povedo, da so s prenovljeno celostno grafično podobo, novimi fotografijami, kakovostno spletno stranjo in učinkovitim spletnim oglaševanjem dosegli višjo prodajo, pridobili nove partnerje in sodelavce.

Posebej ponosni smo na izjemno uspešne spletne trgovine, kot so Mašinca, BBT, Pohištvo takoj, Saeka, Top izbira, Sadika na dom in še mnoge druge, ki vsako leto prinašajo večje prihodke. Te zgodbe o uspehu so dokaz našega strokovnega pristopa in predanosti. Najbolj pa nas navdihujejo podjetja, ki so z nami že vseh 20 let. Njihovo zaupanje in zvestoba sta neprecenljiva. Njihov uspeh je naše največje zadovoljstvo in motivacija, da nadaljujemo s pristnimi poslovnimi odnosi in visokokakovostnimi storitvami. To je le nekaj izbranih Plesni klub Ples plus, Tiross, Zveza Sožitje, Forbiz, KGL, Minervo, Slemenšek, N.C.R., Optotek, Kolding, Detel plus, FKPV, Abitura.

Nagrade in priznanja

Za svoje delo smo bili večkrat nagrajeni, kar priča o naši izjemnosti in strokovnosti. Čeprav se v zadnjih letih redkeje prijavljamo na spletna tekmovanja, nam največ pomenijo pohvale in zadovoljstvo naših naročnikov. Njihovo zaupanje je za nas največja nagrada.

Kot kredibilnega partnerja so nas opazili tudi mediji, ki nas redno povabijo h komentiranju in pripravi strokovnih člankov. Ponosno sodelujemo s Časnikom Finance, Monitorjem, Računalniškimi novicami in Podjetno Slovenijo, kjer delimo svoje znanje in izkušnje.

Naš poslovni uspeh potrjujejo tudi prejeta priznanja in certifikati odličnosti, ki nas uvrščajo med najboljše v naši panogi. Te nagrade so dokaz naše trdega dela in zaveze k vrhunskim storitvam, ki jih zagotavljamo našim strankam.

Najboljši, predani in skrbno izbrani

Ja, 20 let je v poslovnem svetu zavidljivo obdobje, prav tako tudi 2000 uspešno izpeljanih spletnih projektov, še posebej v hitro spreminjajočem se svetu spletnih tehnologij. Naša zgodba je dokaz, da s trdim delom, fleksibilnostjo, znanjem, izkušnjami, predanostjo in strastjo lahko dosežemo izjemne uspehe. Ponosni smo na prehojeno pot in na vse dosežke, ki smo jih dosegli skupaj z našimi partnerji in strankami.

Imamo odlično ekipo strokovnjakov in po besedah našega direktorja smo v trenutni zasedbi »najboljši, predani in skrbno izbrani«. V prihodnost zremo z velikim optimizmom in se zavezujemo, da bomo še naprej vlagali v naše znanje, tehnologijo in odnose, ki nas povezujejo. Naša predanost k ustvarjanju vrhunskih spletnih rešitev ostaja neomajna. Z našimi zvestimi strankami in partnerji bomo še naprej premagovali izzive in dosegali nove mejnike.

Zahvala vsem, ki ste sodelovali in še sodelujete pri ustvarjanju naše zgodbe. Zavezujemo se, da bomo skupaj ustvarili še veliko nepozabnih trenutkov in uspehov v prihodnjih letih. Naših prvih dvajset let je le začetek – najboljše šele prihaja!

 

Verjamem, da lahko s poštenim odnosom uspešno delamo še naprej – med sabo in z našimi naročniki. Zahvala vsem, ki ste sodelovali in še sodelujete pri ustvarjanju naše zgodbe. Čin čin na novih 20!

Brane Tomažič
direktor in ustanovitelj noviSplet

 

Več prispevkov