Iz majhnega računovodstva v multinacionalko s pomočjo spleta

Datum Objavljeno, dne: 23.02.2016

Leta 2006 sta se lastnika podjetja Vizija računovodstvo obrnila na nas z željo po novi spletni strani, ki jo bodo uporabili za promocijo in pridobivanje strank. Medtem ko so druga računovodska podjetja nagovarjala stranke po klasičnih marketinških kanalih, so pri Viziji Računovodstvo videli velik potencial v pridobivanju strank in zaposlenih po spletu.

 

Vizija računovodstvo ima danes poslovalnice v Sloveniji, Srbiji, Bosni, Hrvaški in Slovaškem. Skupaj v petih državah zaposlujejo več kot 180 računovodij. Zaradi potreb širjenja smo za vsako državo izdelali spletno stran, ki jih trenutno obiskuje nekaj tisoč obiskovalcev na mesec, uporabljajo pa jih tudi zaposleni za lažjo komunikacijo znotraj podjetja.

Samo v Sloveniji letno od storitev ustvarijo 6.3 mil € prihodkov in zastopajo več kot 2000 poslovnih partnerjev. Danes je družba Vizija Računovodstvo d. d. vodilna in največja računovodska hiša v Sloveniji ter ena največjih v Srbiji. K temu je veliko pripomogla celovita digitalna in marketinška predstavitev, za katero v celoti skrbi noviSplet.

Kako smo se lotili projekta in kaj smo naredili v agenciji noviSplet za podjetje Vizija.

 

1. Postavitev digitalne strategije spletnega nastopa

Ključna cilja, ki ju je poudarilo podjetje Vizija Računovodstvo, sta bila povečanje obiska spletne strani potencialnih strank in bodočih zaposlenih. Pri zasnovi digitalne strategije je bilo treba najprej preučiti vse dobre, kot tudi slabe primere znotraj panoge in konkurence. Vsaka panoga ima svoje specifične načine predstavitve podjetja in nagovora strank po spletu, zato enega samega načrta za zasnovo spletne strani ni.

Potek dela:

  • raziskava trga in natančen pregled konkurence,
  • pregled uspešnosti stare strani, analiza obiskanosti (Google Analytics),
  • skrben »vsebinski« pogovor z naročnikom, ki nam je bistveno pomagal pri načrtovanju arhitekture spletne strani,
  • priprava oblikovnega predloga spletne strani in načrtovanje ključnih vsebinskih izpostavkov na prvi strani,
  • tehnična izvedba ter skrbna optimizacija za iskalnike,
  • izvedba dodatne promocije preko spletnega oglaševanja na Google AdWords.

 

2. Izdelava kakovostne spletne strani, postavitev portala za zaposlene in stranke

Z razvojem in rastjo podjetja so se njihove potrebe spreminjale. S postavitvijo prve spletne strani je v podjetje poleg novih strank prišlo tudi veliko novih zaposlenih. S širjenjem podjetja so potrebovali novo spletno predstavitev, ob enem pa tudi platformo, kjer bodo shranjeni dokumenti za zaposlene. Zato so se za postavitev intraneta obrnili na nas, ki smo z izdelavo platforme dosegli enostavnejši pregled dokumentov, lažje izobraževanje novih uslužbencev, s čimer so dosegli optimizacijo delovnega časa zaposlenih.

Podjetje se je širilo tudi na tuje trge, zato je bilo potrebno izdelati stran v večih jezikih in namenskimi spletnimi stranmi za vsako državo posebej. S takšno rastjo je prišla potreba po prenovi in začeli smo načrtovati novo večjezično spletno stran za Slovenijo in Srbijo. Cilji pri prenovi so ostali podobni kot prej, zato smo si pomagali z analitičnimi orodji, da izboljšamo uvrščenost strani v iskalnikih, povečamo obisk potencialnih strank ter bodočih zaposlenih.

Vizija računovodstvo redno obvešča obstoječe stranke o novostih in pomembnih spremembah. Da bi to izkoristili kot dodano vrednost, smo za njihove obstoječe stranke izdelali zaprt sistem, kjer lahko na enem mestu dobijo pomembne informacije.

S povečanjem števila poslovalnic smo se odločili, da za vsako posebej uredimo vizitke GoogleMyBussiness. S tem se je izboljšala preglednost kontaktnih podatkov in lokacije poslovalnic po Sloveniji.

Nenehno iskanje kakovostnega kadra je podjetje pripeljalo do potrebe po predstavitveni strani, ki je namenjena iskalcem zaposlitve v podjetju. Obiskovalci si lahko na enem mestu ogledajo prosta delovna mesta, preberejo priporočila zaposlenih in izpolnijo prijavni zaposlitveni obrazec.

 

"Ko nam je noviSplet prenovil spletno stran, smo šele ugotovili, kaj pomeni učinkovita spletna stran. Prej skorajda nismo prejemali povpraševanj po spletu, ko pa smo prenovo zaupali novemuSpletu pa se je dotok novih strank po internetu drastično povečal. Sedaj nam noviSplet vodi vse marketinške dejavnosti na internetu, kar nam zelo pomaga pri širjenju podjetja ..."
Robert Ogorevc, Vizija računovodstvo d.d.

3. Vodenje spletnega oglaševanja in marketinga

Zadnjih trinajst let neprekinjeno izvajamo spletno oglaševanje za največji računovodski servis v Sloveniji. Cilji spletnega oglaševanja so enaki kot cilji spletne strani, pridobivanje novih strank in kakovostnega kadra. Za pridobivanje potencialnih strank smo ustvarili oglase na Googlu, ki se prikazujejo v iskalniku. Hkrati izvajamo na Googlu tudi “remarketing” s pomočjo slikovnih oglasov. Tako spomnimo ter privabimo obiskovalce, ki so zapustili stran brez oddaje povpraševalnega obrazca, da si še enkrat ogledajo ponudbo storitev in oddajo povpraševanje.

Socialna omrežja so odličen kanal za povečanje prepoznavnosti znamke in podjetja. V ta namen uporabljamo platforme Facebook, Instagram in YouTube. Na socialnem omrežju LinkedIn pa se išče kakovosten kader.

Obveščanje strank o pomembnih informacijah, storitvah in ugodnostih se izvajajo z emailing kampanjami. Le te izvajamo in vodimo mi, zato da se lahko strokovnjaki za računovodske storitve povsem posvetijo svojemu delu.


4. Izdelava CGP in oblikovanje

Vizualno komuniciranje je prvi stik podjetja s potencialno stranko, zato je pomembno, da je celostna grafična podoba enostavna in hitro prepoznavna.

Družbi smo pomagali izboljšati prepoznavnost, tako da smo na vseh kanalih poenotili celostno grafično podobo, promocijski material, napise, podpise v e-pošti, ponudbe, pogodbe, vizitke in kataloge. Sedaj redno skrbimo za oblikovanje reklamnih tabel in pasic.

Vizija Računovodstvo d. d. je iz majhnega podjetja zraslo v multinacionalko, zato lahko s ponosom rečemo, da smo njihov partner in da jim stojimo ob strani že 16 let. Z zadovoljstvom spremljamo njihovo rast in razvoj.

Več prispevkov