Prenova spletne strani izboljša imidž podjetja

Datum Objavljeno, dne: 14.04.2023

Na kaj vse morate paziti pri prenovi

(brezplačen priročnik na 50 straneh → pridobite PDF eKnjigo na koncu tega članka)

Vložite v imidž vašega podjetja

Prenova spletne strani je danes ključnega pomena za vsako podjetje, ki želi izboljšati svoj imidž, ugled in sloves ter izstopati na trgu. Splet je postal glavni vir informacij za ljudi po vsem svetu, zato je pomembno, da podjetja izkoristijo moč spletnega mesta, da pokažejo svojo identiteto in vrednote ter tako s podobo kot vsebino vzdržujejo svoj ugled.

Ena od prednosti prenove spletne strani je, da lahko podjetje svoje izdelke in storitve predstavi na bolj privlačen način.

Z dobro zasnovanim spletnim mestom lahko podjetje ustvari boljšo uporabniško izkušnjo, kar daje potencialnim strankam občutek, da je stik s podjetjem enostaven, pregleden, komunikacija pa razumljiva. Tako psihološko kot sociološko to zelo dobro vpliva na percepcijo podjetja.

 

Dobro zasnovano spletno mesto preverjeno privede tudi do večjega povpraševanja in boljšega prodajnega izkupička. Prenova spletnega mesta vključuje:

 • oblikovanje,
 • uporabniku bolj prijazne strukture,
 • optimizacijo strani za hitrejše nalaganje,
 • boljšo navigacijo,
 • izboljšanje mobilne optimizacije ter
 • vključitev sodobnih funkcij in tehnologij.

Prenova spletne strani je osnova za večanje prepoznavnosti

Prenova spletne strani je lahko prvi korak v pravo smer za povečanje prepoznavnosti in boljše zavedanje o vašem podjetju ali tržni znamki.

Celostna grafična podoba, ki izkazuje vizijo in lastnosti podjetja, je prvi gradnik imidža podjetja. Ko je pravilno implementirana v dizajn vaše spletne strani, je kvalitetna celostna grafična podoba podjetja nekaj, česar vaše stranke kmalu začnejo dojemati tako zavestno kot podzavestno.

Imidž znamke

Kvalitetno zgrajena spletna stran je osnova, brez katere težko učinkovito gradite prepoznavnost. Glavna orodja za večanje prepoznavnosti in zavedanja o tržni znamki pa so orodja digitalnega marketinga, ki pa pride na vrsto šele po prenovi spletne strani.

Večje zaupanje in ugled podjetja

Prenova spletne strani pa ima tudi druge koristi. Lahko pomaga pri izboljšanju zaupanja in ugleda podjetja. Spletna stran je lahko prva stvar, ki jo ljudje vidijo o podjetju, zato je pomembno, da sta zasnova in vsebina profesionalni, pregledni in učinkoviti. Kvalitetno oblikovana spletna stran sporoča, da podjetje vlaga v kvaliteto svojih storitev in da skrbi za svoje stranke. S tem lahko izboljša tudi odnos s strankami in prispeva k večjemu ugledu podjetja.

 

Dobro izvedena prenova spletne strani lahko izboljša tudi vaš SEO (optimizacija spletnih iskalnikov). Sodobna spletna stran, ki je prijazna do uporabnikov, optimizirana za hitrejše nalaganje in se v iskalnikih uvršča višje, ima večje možnosti, da jo najdejo potencialni kupci. Visoka uvrstitev v iskalnikih pa lahko tudi poveča zaupanje in ugled podjetja, saj ljudje pogosto verjamejo, da so visoko uvrščene strani bolj zaupanja vredne.

Težave, ki se pojavijo ob slabi prenovi spletnega mesta

Če želite izboljšati imidž in ugled vašega podjetja morate vedeti kaj vse lahko znižuje ugled podjetja. Pri prenovi spletne strani so naslednje težave tiste, ki lahko poslabšajo imidž podjetja.

 • Slaba uporabniška izkušnja: Če obiskovalcem vaše spletne strani ne uspe najti potrebnih informacij ali pa imajo težave pri navigaciji po strani, se bodo verjetno hitro odločili, da odidejo in poiščejo informacije drugje.
 • Zmanjšanje obiska spletne strani: Če se med prenovo vaše spletne strani spremenijo URL naslovi, lahko to zelo slabo vpliva na SEO. S tem se občutno zmanjšat tako obisk spletne strani kot imidž vašega podjetja. Nihče ne mara slepih ulic pri brskanju po spleti strani.
 • Tehnične napake: Pogoste težave, ki se pojavijo ob prenovi spletnih mest, so tehnične narave, kot so npr. napačno prikazovanje vsebine, izguba podatkov, napake v kodiranju in podobno.
 • Izguba vsebine: V primeru da med prenovo spletnega mesta ni ustrezno poskrbljeno za prenos vsebine, lahko pride do izgube vsebine, kar lahko močno vpliva na slabši obisk spletne strani.
 • Neuspešna migracija: Če se med prenovo spletnega mesta migrira na drugo platformo ali gostovanje, lahko pride do težav pri prenosu podatkov, kar lahko povzroči nedelovanje spletne strani.
 • Neustrezen dizajn: Če se med prenovo spletnega mesta ne upošteva potreb in želja uporabnikov, lahko pride do tega, da novi dizajn ne ustreza ciljnim obiskovalcem. Izkušnje kažejo, da dober dizajn močno vpliva na imidž podjetja.

Spletna stran predstavlja vizualni odsev vaše blagovne znamke in vpliva na zaznavanje vašega podjetja pri obiskovalcih.

Dobro oblikovanje spletnih strani

Oblikovanje spletnih strani lahko izrazi vaše poslanstvo, vrednote in identiteto, kar lahko pomaga pri ustvarjanju pozitivnega vtisa o vašem podjetju. Če je oblika vaše spletne strani neurejena, nejasna ali neprilagojena ciljnemu občinstvu, lahko to obiskovalcem daje vtis, da vaše podjetje ni profesionalno ali da ne skrbi za svoj ugled.

V današnjem digitalnem svetu je oblika spletne strani pomemben del marketinške strategije podjetja, ki lahko vpliva na uspeh podjetja in ustvarjanje dolgoročne lojalnosti strank.

Spodaj je primer prenovljene oblike za spletno stran našega naročnika, podjetja Fenolit. Oglejte si spletno stran podjetja Fenolit pred prenovo in po prenovi.

Pred prenovo:

Po prenovi:

Moderna spletna stran je podjetje Fenolit postavila nazaj ob bok največjim konkurentom v industriji in hkrati občutno zvišala njihov imidž tako na spletu kot v živo. Po prenovi so njihovo trajnostno usmerjenost hitro opazili tudi v lokalni skupnosti, kar je bil eden izmed večjih ciljev podjetja pri prenovi spletne strani.

Kakšen je postopek prenove spletne strani?

Postopek prenove spletne strani se lahko razlikuje glede na specifične potrebe in cilje posameznega projekta, vendar obstaja nekaj ključnih korakov, ki se uporabljajo v profesionalnem postopku prenove spletne strani:

1. Analiza obstoječe spletne strani: Obstoječo spletno stran se preuči, prepozna njene prednosti in slabosti ter identificira, kaj je potrebno izboljšati. Če lahko, se analizira tudi obnašanje obiskovalcev in razmisli o ciljih, ki bi jih radi dosegli s prenovo spletne strani.

2. Definiranje ciljnega občinstva: Definira in določi se ciljno občinstvo. Postavimo se v kožo ene izmed obstoječih strank in razmislimo o tem, kako bi videli vašo spletno stran, če bi bili na njenem mestu. To izkušnjo nato postavimo v širše ciljno občinstvo.

3. Priprava načrta: Na podlagi analize in ciljev se izdela načrt za prenovo spletne strani, ki vključuje izbor tehnologije in platforme, oblikovanje strukture in navigacije, naredi se inventura vse potrebne vsebine in načrt za prenos vsebine.

4. Oblikovanje in izdelava nove spletne strani: Na tej stopnji se izdela oblikovanje nove spletne strani, ki naj bo vizualno privlačna, pregledna in prilagojena ciljnemu občinstvu. Oblikovanje mora biti v skladu z najboljšimi praksami spletnega oblikovanja in mora upoštevati smernice za uporabniško izkušnjo.

5. Testiranje in odpravljanje napak: Pred objavo nove spletne strani je potrebno temeljito testirati vse funkcije in preveriti, ali delujejo brezhibno. Odpraviti je potrebno vse napake in zagotoviti, da spletna stran deluje optimalno.

6. Objava in promocija: Ko je nova spletna stran pripravljena, jo je potrebno objaviti na spletnem strežniku in promovirati med ciljnim občinstvom. Objava nove spletne strani naj bo načrtovana tako, da ne pride do izgube obiska spletne strani in zmanjšanja optimizacije spletnih iskalnikov.

7. Spremljanje in analiza uspešnosti: Po objavi nove spletne strani je potrebno redno spremljati njen uspeh z uporabo orodij za analitiko in sledenje obiskovalcem. Na podlagi analize se lahko zelo dobro izboljšuje spletno stran in se tako hitro odziva na potrebe ciljnega občinstva.

V teh sedem korakov je postavljenih še veliko dodatnih točk, na katere je potrebno paziti, preden izberete strokovnjaka za prenovo spletne strani. Če boste sledili vsem naštetim korakom, bo spletna stran gotovo izboljšala imidž vašega podjetja.

Vas zanimajo vse točke in koraki, ki vplivajo na kvalitetno prenovo spletne strani in s tem tudi na močno prepoznavnost znamke in boljši imidž podjetja?

 

Pridobite Priročnik, ki na 50 straneh zelo podrobno razloži na kaj vse morate paziti pri prenovi.

Ko boste prenavljali spletno stran, poskrbite najprej za to, da pri prenovi ne boste izgubljali dragocenega časa, prekomernega proračuna in seveda vaših živcev.

eKnjiga (.pdf) je napisana na podlagi naših bogatih, dolgoletnih izkušenj pri prenovi spletnih strani.

Vpišite podatke v obrazec in prejeli boste priročnik!


Ime *

Elektronski naslov *

Polja označena z * so obvezna! Pošlji priročnik

Več prispevkov