Zaplujmo v spletne vode z Lex Ocean

Datum Objavljeno, dne: 02.03.2022

  • Spletna stran
  • Izdelava celostne grafične podobe (CGP)
  • Zasnova
  • Oblikovanje
  • Programiranje
  • Podpora in vzdrževanje

Lex Ocean je ekskluzivni zastopnik luksuznih jaht Sirena Yachts, ki je blagovna znamka proizvajalca Sirena Marine. Gre za blagovno znamko plovil premium razreda, ki jo odlikujeta dovršenost in udobje. Pri načrtovanju in opremljanju sodelujejo svetovno znani oblikovalci, ki s kombinacijo sodobnih tehnik gradnje in klasičnih linij dajo vsaki jahti ekskluziven videz.

Podjetje Lex Ocean pokriva regijo vzhodnega jadrana (Slovenijo, Hrvaško in Črno goro), poleg zastopstva pa nudi tudi pooblaščeni servis. So ekipa strokovnjakov, ki vam s svojim poznavanjem plovil, plovnih lastnosti, proizvajalcev, opreme in materialov svetujejo na način, da izberete popolno plovilo zase. In vse to je morala odražati tudi nova spletna stran ...

Celostna grafična podoba

Skladno z idejo podjetja smo za Lex Ocean izdelali celotno grafično podobo ter pripravili vse prodajne in marketinške materiale, ki jih uporabljajo pri svoji komunikaciji s potencialnimi strankami. Šli smo v smer »čistega« oblikovanja, ki sporoča eleganco in premium razred plovil in storitev, ki jih nudi Lex Ocean.

Že skozi logotip je izražena povezava z morjem, kar je elegantno prikazano s preoblikovanjem črke -o v zahajajoče sonce na horizontu. Tudi v oblikovanju spletnega mesta je moč zaznati valovanje morja, kar zgodbo še dodatno zaključi v zaokroženo celoto.

V sklopu izdelave CGP smo oblikovali: logotip, vizitko, dopisni papir, kuverto, vrečko in mapo ter oglase za tiskane medije (reviji Val navtika in More).

Vstopna stran

Podjetje Lex Ocean je želelo dovršeno spletno predstavitev, ki bi čim bolj predstavila njihovo ponudbo plovil in storitev. V sodelovanju z njimi smo pripravili spletno zgodbo na način, ki obiskovalcem predstavi ne le produkte temveč doživetje v celoti.

Z izpostavitvijo različnih modelov, kjer se slika prepleta s prefinjenim besedilom lahko obiskovalec takoj začuti bistvo plovil Sirena Yachts. »Pojdite dlje, hitreje«, »življenje brez kompromisov« in »kjerkoli raziskujete, se počutite kot doma« je le nekaj izmed izbranih fraz, ki obiskovalce spletne strani z mislimi v hipu popelje na morje. Z učinkovito umeščenimi call-to-action gumbi se na željo uporabnika odprejo dodatne informacije o izbranem modelu.

Da smo spletnemu mestu dodali tudi osebno noto, smo na vstopno stran umestili tudi kratke prestavitve in citate glavnih oblikovalcev Germána Frersa, Tommasa Spadolinija in oblikovalskega studia Cor D. Rover.

Predstavitev modelov

Spletna mesta nudi elegantno a podrobno predstavitev modelov plovil skozi besedo, sliko in video. Dodane so variacije razporeditev in tehnične specifikacije s pripadajočim katalogom. Celotna produktna stran je zasnovana tako, da sicer nudi vse tehnične informacije, a želi obiskovalca nagovoriti tudi po čustveni plati, da ga zgodba ponese v doživetje, ki ga na morju lahko izkusi le s plovili Sirena.

Več prispevkov