S prenovo CGP in novo spletno stranjo do večje prepoznavnosti

Datum Objavljeno, dne: 17.02.2022

  • Izdelava celostne grafične podobe (CGP)
  • Spletna stran
  • Zasnova
  • Oblikovanje
  • Programiranje
  • Podpora in vzdrževanje

Podjetje Alva d. o. o. je inženirsko gradbeno podjetje, ki za svoje stranke izvaja projekte ali v fazah ali pa celostno, od ideje do izvedbe. V podjetju ponujajo vrhunske rešitve s področja strešnih in fasadnih sistemov, jeklenih konstrukcij, nadstreškov, energetskih sanacij in projektov »na ključ«. Podjetje bilo ustanovljeno pred več kot 10 leti, letno pa imajo več kot 10 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje. Njihove stranke so podjetja, kot so Hofer, Lidl, Snaga, Plastika Skaza in drugi. So družbeno odgovorno podjetje, saj so med drugim tudi zlati sponzor rokometnega kluba Trimo, Trebnje.

 

Cilj podjetja Alva je bilo povečati prepoznavnosti svoje blagovne znamke na trgu in pridobiti spletno mesto, ki bi javnosti predstavilo podjetje in vse dejavnosti, ki jih izvajajo. Želeli so si predstavitvene spletne strani, kjer bi skozi izvedene projekte predstavili svoje zgodbe o uspehu tudi širše, obenem pa so naredili korak naprej na področju znamčenja in komunikacije. Nova spletna stran s predstavitvijo dejavnosti, referenc in delovanja podjetja vpliva na pridobitev novih povpraševanj.

Prenova celostne grafične podobe (CGP)

Podjetje Alva je želelo osvežiti svojo grafično podobo, s katero so naredili korak naprej v znamčenju in prepoznavnosti podjetja. Njihova želja je bila, da se ohrani zelena barva, ki se splošno povezuje z življenjem, naravo in rastjo, je pa tudi barva ravnovesja in uspeha. Prenova je obsegala izdelavo logotipa, vizitk, poslovne mape, dopisnega papirja, kuverte, žiga, kuvert različnih velikosti, podpis za elektronsko pošto, označevalne table in predstavitveno zgibanko. V podjetju so nam zaupali z izbiro tiskarne, saj smo v projekt vključili svojega partnerja na tem področju.

 

Zasnova, oblikovanje in programiranje spletne strani

Spletno stran smo zasnovali skupaj s predstavniki podjetja. Želeli smo narediti optimalno zasnovano spletno stran, ki bi široko vsebino smiselno predstavila glede na zanimanje obiskovalcev. Ker je podjetje Alva zrelo podjetje, smo vsebino želeli predstaviti na raznolik način – tako z iztočnicami in ključnimi frazami kot s tekstovnimi zapisi, ki so odlična praksa za SEO. Posebnost na spletni strani je kategorizacija referenc, ki so tudi podrobneje opisane. Namen je, da se skozi referenčne projekte obiskovalce informira o širini delovanja podjetja.

 

Šli smo v smeri »čistega« in nenasičenega spletnega mesta, ki že na prvi pogled s ključnimi frazami sporoča osrednje dejavnosti podjetja. Rezultat je sodobna, učinkovita in obiskovalcem prijazna predstavitev podjetja in njegovih dejavnosti. Elementi so smiselno umeščeni v okvir, besedilo pa je obogateno z veliko slikovnega materiala.

S prenovo celostne grafične podobe in objavo spletne strani pa se naše sodelovanje ni zaključilo. Izbrali so nas za skrbnika svojega spletnega nastopa, zato redno spremljamo in pripravljamo podrobnejša poročila o obiskanosti njihovega spletnega mesta z dodatnimi razlagami in predlogi izboljšav. To je osnova za implementacijo novosti, ki posledično vplivajo na višjo uvrstitev strani med zadetki v brskalniku brez dodatnega oglaševanja. V podjetju Alva se zavedajo, da je spletni nastop ključno orodje za uspešno znamčenje in učinkovito trženje, zato smo ponosni, da so v nas prepoznali partnerja na tem področju.

Več prispevkov