S prenovo spletne strani in trgovine do 190 % več obiska

Datum Objavljeno, dne: 21.10.2021

  • Spletna trgovina
  • Zasnova
  • Oblikovanje
  • Programiranje
  • Podpora in vzdrževanje

Soča oprema d.o.o. je podjetje, ki oskrbuje zdravstvene domove, bolnišnice, domove za starejše, fizioterapevte, zdravilišča ter končne uporabnike z medicinskimi pripomočki za nego, premeščanje, gibanje in terapijo. So pogodbeni dobavitelj medicinskih pripomočkov ZZZS. Imajo specializirano prodajalno v Ljubljani in Mariboru ter ponujajo tehnično podporo in kvalitetne servisne storitve za pripomočke in opremo, ki jo dobavljajo.

Potrebe naročnika

Obstoječa spletna stran podjetja Soča oprema d.o.o. je bila tehnološko zastarela, na njej so manjkale ključne informacije o izdelkih, ni je bilo mogoče nadgraditi. Konkurenca je že ponujala spletne nakupe medicinskih pripomočkov, zato so se tudi v Soči oprema odločili za nov korak iz kataloške spletne strani v spletno trgovino.

Na stari spletni strani so bile, poleg predstavitve prodajnega programa s kategorijami in predstavitvijo posamičnega izdelka, izpostavljene tudi informacije o podjetju ter njihovem načinu delovanja. Želeli so, da sama struktura spletne strani ostane enaka.

Predstavitvena stran posameznega izdelka je bila slabo in pomanjkljivo zasnovana. Predstavitev je vsebovala zgolj fotografijo in skope osnovne informacije. Zgoraj je bil še nabor sorodnih izdelkov iz iste kategorije. Cilj prenove izdelka je bil obiskovalcem pregledno in podrobneje predstaviti čim več uporabnih informacij o izdelku.

Na novi spletni strani so želeli izpostaviti strokovnost in svetovanje pri izbiri pravega medicinskega pripomočka ali opreme. Temu smo namenili posebne pristajalne strani, ki vsebujejo strokovne informacije. Izpostavili smo telefonske številke, na katerih so dosegljivi strokovnjaki, ki obiskovalcem pomagajo pri izbiri pripomočka.

Naše rešitve

Pri prenovi spletne strani je bila v ospredju optimizacija uporabniške izkušnje. Zaradi hitrejše odzivnosti strani, hitre in enostavnejše integracije modulov izdelanih po meri, smo se odločili postavili spletno trgovino na noviSplet CMS sistemu.

Z oblikovno prenovo spletne trgovine podjetja Soča oprema d.o.o., smo dosegli odlično uporabniško izkušnjo na namiznih in mobilnih napravah. Kategorije in izdelki so bolj pregledni in lažje dostopni.

Pogled posamičnega izdelka smo izboljšali tako, da je poleg naziva, slike in tehnične specifikacije tudi galerija slik, opis možnih dodatkov in prilagoditev, navodila za uporabo in možnost izposoje ali nakupa oziroma naročila. Podatke o izdelku je mogoče tudi enostavno natisniti.

Spletni nakup, samoplačniška izposoja, izdaja ali izposoja na ZZZS naročilnico

Celotno izkušnjo nakupa, izposoje, izdaje na ZZZS naročilnico smo iz poslovalnice prenesli na splet. Izdelke je mogoče kupiti ali si jih izposoditi. Če ima uporabnik od zdravnika / specialista ZZZS naročilnico, ima na voljo izposojo ali izdajo medicinskega pripomočka.

Da bi lahko obiskovalec na spletu rezerviral pripomoček z ZZZS naročilnico, smo izdelali modul z obrazcem naročilnice, na katerem so izpostavljena polja za enostavnejši vnos podatkov. V izpostavljena polja, obiskovalec prepiše podatke iz naročilnice, izpolni obrazec in si na ta način rezervira pripomoček. S tem smo dosegli enostavnejšo in hitrejšo rezervacijo izdelkov, ob enem pa se je število klicev za rezervacijo pripomočkov zmanjšalo.

Vodeno in napredno iskanje izdelkov

Obiskovalec ima možnost iskanja zgolj med izdelki, ki so v prosti prodaji ali samoplačniki izposoji. Lahko pa se prek glavnega menija usmeri le na iskanje medicinskih pripomočkov in opreme, ki je na seznamu ZZZS za izdajo in izposojo.

Za lažje iskanje izdelkov po spletni trgovini smo umestili dva iskalnika, enega za iskanje izdelkov po nazivu, ki se nahaja na vrhu strani in drugega na prvi strani, s katerim lahko obiskovalci poiščejo izdelke s seznama ZZZS po šifri.

S spletno transformacijo je podjetje Soča oprema d.o.o. doseglo povečanje obiska na spletu za 190 %. Obiskovalci dobijo več informacij o izdelkih, servisu in lahko enostavno pridejo do nasvetov strokovnjakov pri izbiri pripomočkov.

 

Več prispevkov