Novi glas, tednik Slovencev, živečih v Italiji

Datum Objavljeno, dne: 18.03.2022

  • Spletni portal & aplikacija za pametne telefone (Android in IOS)
  • Zasnova
  • Oblikovanje
  • Programiranje
  • Podpora in vzdrževanje
  • Oglaševanje

O Novem glasu

Novi glas je tednik Slovencev, živečih v Italiji, in je na začetku izhajal le v tiskani obliki. Ideja o portalu se je porodila čisto naključno, med potovanjem. Glavni urednik se je med potjo sprehodil po vlaku in opazoval potnike. Opazil je, da si skoraj vsi krajšajo čas z branjem, a nihče ni imel v rokah časopisa. Zamislil se je nad tem dejstvom in spoznal, da potrebuje tudi Novi glas svoje mesto na spletu – portal, s katerim bi dosegel več ljudi, še posebej prek pametnih telefonov. In tako se je rodila ideja o novem spletnem mestu noviglas.eu …

Novi glas je nastal z združitvijo dveh nekdanjih tednikov: Novega lista in Katoliškega glasa. Njihova želja je, da tednik postane glas vseh, ki so zavezani slovenstvu. Simbol Novega glasu, rajska ptica, je prispodoba za svetlobo in neminljivo pomlad. S svojim delom želijo s poročili in informacijami prikazati čim bolj verodostojno sliko življenja in prisotnosti slovenske narodne manjšine v Furlaniji-Julijski krajini. 

Vstopna stran

Portal noviglas.eu ima vse funkcionalnosti učinkovitega portala, ki služi tako deljenju različnih vsebin kot interakciji z uporabniki. Vsi izpostavljeni prispevki na vstopni strani so označeni s kategorijo, v katero sodijo, da bralci hitro ocenijo, kateri prispevki jih zanimajo. Bralcem so izpostavljeni tudi najbolj brani prispevki, video prispevki iz videoteke, STA novice, koledarček prireditev in zbrane galerije fotografij. 

Dostop do vsebin

Posebnost portala je v tem, da so na njem dostopne vse vsebine iz tiskane izdaje tednika, a so nekatere zaklenjene z geslom. Dostop do vseh vsebin imajo le naročniki, uporabniki pa lahko naročnino sklenejo in plačajo neposredno na portalu. Dosegljiva je tudi zbirka tiskanih izdaj po datumih izida.

Zaključek

noviSplet že dlje časa sodeluje z ekipo Novega glasa in to ni prvi skupni spletni projekt. Cilj je bil približati vsebine širši publiki s pomočjo spleta. Za njih smo zasnovali, oblikovali in izdelali spletni portal, ki je izboljšal uporabniško izkušnjo obiskovalcev spletnega mesta, še posebno na mobilnih napravah. Kasneje smo sodelovanje še utrdili z oglaševanjem portala prek Google oglasov in na socialnih omrežjih.

Več prispevkov