Vizija računovodstvo – nov spletni nastop ob 30. obletnici

Datum Objavljeno, dne: 27.09.2023

Za eno največjih in bolj znanih računovodstev pri nas, Vizijo računovodstvo, smo načrtovali, zasnovali in postavili novo spletno stran, ki jo zaznamuje sodoben dizajn.

Cilji prenove

Podjetje je pomladi praznovalo obletnico, in sicer so na trgu aktivni že 30 let. Dogodek je vplival tudi na odločitev po prenovi svoje podobe tako na spletu kot izven njega.

Čeprav je bila stara spletna stran vsebinsko zelo bogata, je dizajn razkrival, da ni bila več v skladu s sodobnimi smernicami. S prenovo pa smo ne le izboljšali vizualno podobo in celotno uporabniško izkušnjo, temveč naredili tudi korak naprej z vsebinskimi izboljšavami. Stranki smo pomagali tudi s kreiranjem novih vsebin, pri katerih je bil velik poudarek na besedilih.

Prenovo spletnega mesta je vodila ideja »mobile first«, kar pomeni, da smo dali prednost mobilni verziji spletne strani in jo z izboljšano navigacijo po strani naredili uporabniško veliko bolj dostopno, kot pa je bila prejšnja.

Celostna grafična podoba in logotip

30-obletnica delovanja je bila tudi ustrezna priložnost za prenovo CGP podjetja (celostne grafične podobe). V sklopu tega smo izvedli celotno osvežitev vseh grafičnih elementov. Sicer smo obdržali logotip in prepoznavni oranžno in sivo barvo, a smo spremenili odtenka, ki zdaj dajeta večji vtis elegance.

Implementiral se je tudi grafični element s številkami, ki je zdaj prisoten tako na spletni strani kot v njihovih poslovnih prostorih. Element izhaja iz računovodstva, z njimi pa se razbije resnost in v CGP vpelje malce igrivosti. Začelo se je s tapeto na eni izmed lokacij, nato pa je počasi element postal del njihove identitete.

V sklopu sprememb so se spremenili vsi komunikacijski materiali: table, brošure, vizitke, podpisi v e-sporočilih … Ker ima Vizija poslovalnice v kar 6 državah, je pri elementih CGP prihajalo do manjših odstopanj. S prenovo pa nismo ciljali le na slovenski trg, temveč je od zdaj naprej CGP poenotena za vse trge. S spremembami so želeli poudariti svoj pristop do strank, ki temelji na prijaznosti in usmerjanju. Vsekakor pa ostaja v uporabi tudi njihov slogan »Podjetnikom prijazen računovodski servis«.

Obširna vsebina – načrtovanje uporabniške izkušnje

Eden izmed večjih izzivov prenove je bilo načrtovanje uporabniške izkušnje. Naš cilj je bil, da zaradi obširne vsebine izboljšamo navigacijo po strani. Veliko pozornosti je bilo namenjene načinu predstavitve informacij in vodenju obiskovalcev spletne strani. Obiskovalec v vsakem trenutku natančno ve, kje na strani se nahaja in je voden glede na tip informacij, ki jih išče. Ključen pa je bil tudi SEO vidik. S podrobno analizo prejšnje strani smo določili najbolj relevantne vsebine in jih ohranili ter dopolnili s SEO optimiziranimi besedili. Tekom procesa smo izpostavili še nakatere druge ključne besede, ki so na prejšnji strani bile bolj v ozadju, a so z vidika SEO optimizacije pomembne.

Ker pa vsebinski obseg ne predstavlja le izziva s strani navigacije in SEO optimizacije, smo naročniku zaradi dobro zastavljene hrambe poidatkov poenostavili tudi administracijo spletne strani.

Kaj je prinesla prenova

Prenova spletnega mesta je temeljila na analizi obstoječega stanja, podrobnega pregleda Google analitike in pregleda konkurence. Na takšen način smo naročniku zasnovali spletno mesto, ki ne nudi le izboljšane vizualne podobe, temveč je SEO optimizirano in omogoča hiter dostop do informacij. Njihovim potencialnim strankam smo storitve računovodstva približali skozi dejavnosti, s kodami QR za enostavno shranjevanje kontaktnih podatkov pa smo nadgradili tudi predstavitev poslovalnic.

Več prispevkov