V svet knjig in tiskovin z DZS Grafik

Datum Objavljeno, dne: 11.04.2022

  • Spletna stran
  • Zasnova
  • Oblikovanje
  • Programiranje
  • Podpora in vzdrževanje

O DZS Grafik

DZS Grafik je vodilno podjetje v Sloveniji na področju proizvodnje knjig, prodaje grafičnih papirjev, lepenke, tiskarskih plošč, lepil, barv, folij in drugih grafičnih materialov. Svojim strankam omogočajo nakup tiskovin, tiskarnam pa nakup grafičnih repromaterialov. Podjetje je organizirano v treh divizijah: grafične storitve, papir in lepila ter grafični materiali. V Skupini DZS Grafik deluje tudi mariborska tiskarna Ma-tisk d. o. o., ki je sicer organizirana kot samostojno podjetje. Je tudi največja knjižna tiskarna v Sloveniji in ima bogato knjižno tradicijo. Osrednji cilj skupine DZS Grafik je, da presegajo pričakovanja in ustvarjajo dodano vrednost za svoje poslovne partnerje, kupce, dobavitelje in svoje zaposlene, vodi pa jih citat Neila Gaimana: »Knjige so sanje, ki jih držimo v rokah.«

Zasnova in načrtovanje

Za podjetje smo izdelali dve spletni strani: grafik.si in dzs-grafik.si, ki sta sicer ločeni, a hkrati tudi povezani. Povezujejo ju oblikovni elementi – pisava, postavitev in detajli. Spletna stran DZS Grafik je bila zasnovana tako, da jasno izpostavi vsa področja, znotraj katerih delujejo, a jih hkrati poveže v svojo »enotno zgodbo«.

Čeprav je spletna stran DZS Grafik vsebinsko precej obširna, je oblikovno zasnovana na pregleden način. Oblikovanje je »čisto« in na beli podlagi, poživi pa ga živahen roza odtenek, vzet iz CGP podjetja. Vodenje obiskovalcev je jasno, vsa področja delovanja podjetja pa so vedno na dosegu, elegantno zapakirana v hamburger meniju.

 

Posebnosti

Ker je spletno mesto bilo zasnovano za namene širjenja poslovanja na tuje trge, je stran zaživela v slovenskem in angleškem jeziku. Ideja je bila pridobiti poslovne partnerje s področja založništva na evropskem tržišču. Temu primerno smo zasnovali predstavitveno spletno stran, ki je prodajno naravnana in obiskovalce spodbuja k vzpostavitvi kontakta.

Več prispevkov