Spletno gostovanje - kaj je in nasveti

Datum Objavljeno, dne: 08.02.2022

Spletno gostovanje  je spletna storitev, ki omogoča dostop do vsebine vašega spletnega mesta na spletu. Gostovanje je preprosto rečeno najem prostora na fizičnem strežniku za shranjevanje vseh datotek in podatkov vaše spletnega mesta (in email-ov).

Spletni gostitelji oz. vzdrževalec spletne strani poskrbi za učinkovito in varno delovanje vašega spletne strani in elektronske pošte podjetja. Odgovorni so za vzdrževanje delovanja strežnika, izvajanje varnostnih ukrepov in zagotavljanje, da se podatki, kot so besedila, fotografije in druge datoteke, uspešno prenesejo v brskalnike obiskovalcev.

Kako deluje spletno gostovanje?

Da bo spletna stran dostopna vsem, mora biti shranjena na strežniku, ki je povezan z internetom. Ko si nekdo želi ogledati vaše spletno mesto, bo v svoj brskalnik vnesel vaš URL in njegov računalnik se bo nato povezal z vašim strežnikom. Ko se to zgodi, jim bo strežnik poslal datoteke, ki sestavljajo vaše spletno mesto.

Zakaj je spletno gostovanje pomembno?

Spletno gostovanje vam omogoča, da svojo spletno stran prikazujete na internetu po končani izdelavi internetne strani. Brez tega bi morali sami izvajati gostovanja svoje spletne strani, kar bi bilo težko, zamudno in drago s strani potrebne opreme.

 

Kako izbrati najboljšega ponudnika storitev spletnega gostovanja?

Ko boste pripravljeni, da svoje poslovno ali osebno spletno mesto dvignete na višjo raven, boste morali poiskati storitev spletnega gostovanja, ki vam lahko ponudi orodja, prostor in podporo, ki jo potrebujete. Toda kako pri toliko razpoložljivih možnostih veste, katera je prava za vas?

1. Nemoten čas delovanje / Zanesljivost

Zaradi slabo vzdrževanih ali nestabilnih spletnih strežnikov lahko pogosti in/ali nepričakovani izpadi resno vplivajo na vaše poslovanje in zaupanje strank. Zato zagotovite, da gostitelj, ki ga izberete, skrbi za neprekinjeno delovanje.

2. Varnost

Prepričajte se, da je ponudnik gostovanja dobro opremljen z naprednimi varnostnimi ukrepi za zaščito vašega spletnega mesta pred zlonamerno programsko opremo ali napadi DDoS.
Vključujejo lahko upravljanje dostopa, zaznavanje zlonamerne programske opreme, samodejno varnostno kopiranje in posodobitve. Varnost je ključnega pomena, saj vdori lahko ne le škodujejo delovanju, temveč osebam z slabimi nameni dajo dostop do VAŠIH PODATKOV, podatkov VAŠIH STRANK (naročila, osebni podatki, in v skrajnih primerih podatkov kot so plačilne kartice pri spletih trgovina) - posledice takšnih vdoro so lahko v primeru ameterskega/nizkocenovnega gostovanja zelo škodljivi.

3. Pomoč in podpora

Tehnična podpora je dandanes samoumevna, če vaše spletno mesto naleti na nepričakovane zaostanke, zrušitve ali celo varnostne probleme. Vam lahko podpora z varnostnimi kopijami, posodobitvami itd. prihrani ogromno stroškov, časa in stresa.

4. Dodatne storitve - gostovanje spletne pošte

Nizkocenovno gostovanje vam v večini primenov ne nudi dodatnih funkcji ki so pri spletnih straneh za podjetja danes stalnica - potrdilo SSL, gostovanje službene e-pošte.

5. Prilagodljivost

Ko bo vaše spletno mesto raslo, boste potrebovali storitev spletnega gostovanja, ki se bo lahko prilagajala vam. Izberite storitev, ki ponuja nadgradnje, tako da lahko po potrebi dodate več virov v primeru da boste v prihodnosti potrebobavli več prostora ali imeli potrebe po npr. spletni trgovini ali spletnem katalogu izdelkov.

Cene gostovanja in vzreževanja spletnih strani pri noviSpet:

Cenik spletnega gostovanja + podpora pri noviSplet:
 

Gostovanje spletne strani

€ /na mesec

€ / leto

26,50 €

265,00 EUR

 

Gostovanje vključje redno arhiviranje, SSL, varnostne nadgranje strežnika, do 4 ure letne podpore (20 min na mesec) za posodobitve na spletni strani

 

Za naše naročnike izdleva spletnih strani, ponujamo prilagojene pakete vzdrževanja spletne strani ai trgovine:

Za več informacij nam pošlijte: povpraševanje

Več prispevkov