Rojstvo nove spletne strani Porodnišnice Postojna

Datum Objavljeno, dne: 07.11.2022

Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna velja za najbolj prepoznavno porodnišnico v Sloveniji. Gre za zdravstveno ustanovo, ki je specializirana za ženske bolezni in porodništvo. Poseben poudarek namenjajo osveščanju in izobraževanju nosečnic ter lajšanju porodne bolečine, njihova najnovejša pridobitev pa je t. i. babiška hiša, kjer porodnicam omogočajo naraven porod z izbrano babico.

Porodnišnica Postojna je naša dolgoletna stranka in to ni prva spletna stran, k smo jo ustvarili zanjo. S prenovo želijo na sodobnejši način predstaviti široko paleto možnosti, ki jih nudijo svojim bolnicam, nosečnicam in otročnicam.

Oblikovanje spletne strani

Izdelava spletne strani ko gre za prenovo všačih potegne tudi temljito prenovo celostne grafične podobe in branda. Prejšnja spletna stran je zaradi svojega izgleda in strukture delovala popolnoma drugače. Bila je bolj »formalna«, saj je design bil manj razigran in precej resnejši. Temeljila je na rdečih odtenkih, kar pa so s prenovo želeli spremeniti. Njihova osrednja želja je bila vsebino približati ženskam in mamicam na bolj topel, prijaznejši in preglednejši način. Logotip nosi vlogo prepoznavnega znaka in je ostal nespremenjen. V oblikovanje smo še vedno vključili rdečo barvo iz celostne grafične podobe, ki pa ni več tako izstopajoča. Uporabili smo jo za CTA gumbe in nekaj drugih detajlov. Kot vodilno barvo smo izbrali moder odtenek tako imenovane »baby blue« barve, ki se ujema z njihovo primarno rdečo. Nova stran je tako živahnejša, bolj vesela in razgibana, vključuje pa barvi, ki zaznamujeta rojstvo novega življenja – rdečo in modro.

Nova stran deluje kot zaokrožena celota, ki jo povezujejo oblikovalski elementi; gre za preproste detajle, ki popestrijo stran. Mehkobo ji dajejo zaobljene oblike, besedilo pa spretno zaokrožuje skrbno izbran slikovni material. Mehke linije ponazarjajo nežnost, dajejo pa občutek topline in skrbi, ki so ju ženske, mamice in novorojenčki deležni v Bolnišnici Postojna.

Struktura in vstopna stran

Veliko pozornosti je bilo namenjene načrtovanju uporabniške izkušnje in zasnovi strukture spletne strani. Pri delu nas je vodila analitika, ki je pokazala, katere podstrani so bile najbolj obiskane in kako so se obiskovalci na prejšnji strani premikali po spletnem mestu.  Najbolj iskane podstrani in kontaktne obrazce smo postavili v osrednji meni ali pa jih izpostavili s CTA gumbi. Gre za podstrani, ki predstavljajo osrednja področja delovanja bolnišnice in kontaktne obrazce za naročanje.

V sekundarnem meniju v glavi so izpostavljene splošne informacije o bolnišnici, ambulantah in cenikih, tam pa se nahaja tudi izbirnik jezika, stran je namreč postavljena v slovenskem in delno v angleškem jeziku.


Na vstopno strani smo premišljeno umestili vse bistvene informacije tako za bolnice kot za nosečnice in mamice. Obiskovalka tako, glede na svoje potrebe in stanje hitro pride do želene vsebine, pacientka pa se lahko le z nekaj kliki naroči na ginekološki pregled pri izbranem ginekologu. Nosečnice in njihovi partnerji lahko raziskujejo o vrstah poroda in dobijo vse potrebne informacije o pripravah na porod, obenem pa se prijavijo še v šolo za starše.

V hero sekciji, na osrednjem delu poleg velike slike in slogana najdemo CTA gumba, in sicer za naročanje na pregled in pa za izpolnjevanje anonimne ankete, na podlagi katere zaposleni nenehno izboljšujejo svoje pristope in skrbijo za najboljše izkušnje svojih pacientov.

S karticami so predstavljane najpomembnejše ambulante, ki s povezavami vodijo na podstrani s podrobnejšimi informacijami. Pomembno mesto imajo tudi aktualne objave, kjer obveščajo o zadnjih novicah v bolnišnici in porodnišnici. V spodnjem delu so še enkrat postavljeni CTA gumbi za naročanje na različne preglede in izobraževanja (ginekološki, 3D-ultrazvok, šola za starše …). Nad nogo je prostor za izpostavljeno mnenje zadovoljne pacientke in pa zadnja novica iz medijev.

Naročite se na pregled

Na spletni strani je več podstrani namenjenih področjem delovanja in postopkov v ginekologiji in porodništvu. Na takšen način se lahko pacientke o postopkih informirajo še pred obiskom ambulante, kar je v pomoč pri psihološki pripravi na takšne posege. Ker je vsebine veliko in so področja precej različna, smo za preglednejšo in enostavnejšo navigacijo ohranili levi meni.

Na podstraneh ambulant ( dispanzer za ženske, specialistična ambulanta za ginekologijo, specialistična ambulanta za UZ kolkov dojenčkov) pacientke dobijo vse ključne informacije o kontaktih, urnikih in naročanju. Vse strani se zaključujejo s kontaktnimi podatki za enostavno vzpostavitev kontakta.

Na spletni strani smo implementirali več CTA gumbov za lažje naročanje na izbrane specialistične preglede. Da dosežemo čim širši krog pacientk, je mogoče do podstrani za naročanje priti po več različnih poteh. Za boljšo organizacijo dela osebja pa so kontaktni obrazci vezani na različne e-naslove.

Prijava za zaposlene

Na spletni strani smo zaposlenim omogočili tudi prijavo, s katero dostopajo do internih informacij in dokumentacije. To sicer ni novost, saj smo sistem intraneta vzpostavili že na prejšnjem spletnem mestu,  a smo pri prenovi nadgradili tudi ta del, ki zdaj omogoča še enostavnejše deljenje informacij in enostavnejše nadgradnje sistema.

Zaključek

Nova spletna stran ima osveženo vizualno podobo hkrati pa posodobljeno, uporabnikom bolj prijazno strukturo, ki obiskovalce hitreje pripelje do želenih informacij. Zaradi izboljšane uporabniške izkušnje na mobilni verziji pričakujemo bolj učinkovit obisk z mobilnih naprav.

Pojdi na stran www.bolnisnica-po.si.

Več prispevkov