Razlogi za prenovo spletne strani v 2024

Datum Objavljeno, dne: 24.01.2024

V spletni agenciji noviSplet smo že 20 let specializirani za izdelavo spletnih strani in trgovin tako za podjetja vseh velikosti in panog kot za javne ustanove. Predstavljamo vam nekaj izbranih projektov, ki smo jih ustvarili v letu 2023, da vam olajšamo odločitev za sodelovanje z nami v letu 2024. Marsikdo je zmotno prepričan, da sodobna spletna stran pomeni le moderen dizajn. Naši naročniki pa vedo, da so poleg lepega dizajna bistveni tudi odlična uporabniška izkušnja, tehnična brezhibnost, varnost ter zanesljiv partner za vse spletne izzive.

1. Nova spletna stran za dvig imidža podjetja

Med našimi referencami so velika in majhna podjetja, ki poslujejo z zahtevnimi strankami, tako na domačem kot na tujem trgu. Njihova spletna stran je ključen element za vzpostavljanje in ohranjanje pozitivnega imidža v današnjem digitalnem svetu. Največkrat je spletna stran prvi stik s podjetjem, zato je izjemno pomembno, da odraža profesionalnost in ustvari pozitiven prvi vtis. Kvalitetna spletna stran ne le informira, temveč tudi vzbuja zaupanje in predstavlja podjetje v najboljši luči. Če podjetja danes nimajo ustreznih spletnih strani, tvegajo, da bodo izgubila priložnosti za privabljanje novih strank, vzpostavljanje poslovnih povezav ter ohranjanje konkurenčnosti na trgu. Vsega tega sta se zelo dobro zavedali Vizija računovodstvo d.d. in Medicoengineering d.o.o., katerima smo v letu 2023 prenovili predstavitveno spletno stran.

2. Prenova spletne strani za izboljšanje konkurenčnosti na tujih trgih

Veliko slovenskih podjetij išče svoje priložnosti tudi izven meja Slovenije, kjer sta konkurenca in zahtevnost kupcev še večja. Potencialne partnerje je potrebno prepričati v kredibilnost, kompetenčnost in verodostojnost. Za mednarodno usmerjeni podjetji Tipro d.o.o. in Lenis farmacevtika d.o.o. smo izdelali unikatni spletni strani v primarnem angleškem jeziku.

Podjetje Soltec d.o.o., ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo najkakovostnejših senčil, že nekaj let uspešno prodira na tuje trge. V letu 2023 so začeli z novim predstavništvom na Češkem. Tudi s spletno stranjo so se želeli prilagoditi lokalnemu kupcu, distributerjem in arhitektom, tako da smo skupaj postavili še dodatno jezikovno različico v češkem jeziku. S tem podjetje krepi svojo prisotnost na Češkem in gradi mostove z lokalnim občinstvom, kar lahko vodi do večje prepoznavnosti, zaupanja in uspeha na tem trgu. To kaže na proaktivnost in prilagodljivost podjetja ter poudarja njegovo zavezanost kakovosti in lokalni prilagoditvi.

Podobno so ravnala tudi podjetja, ki svojo poslovno pot na mednarodnem parketu šele začnejo. Podjetje Reimpact Re d.o.o. se je odločilo, da bo z novo spletno stranjo povečalo prepoznavnost ter doseglo nove stranke v tujini. 

3. Nadgradnja spletne trgovine z B2B portalom

Podjetja, ki poslujejo v B2B okolju, ves čas iščejo načine, kako avtomatizirati in optimizirati poslovne procese. Vse več pozornosti namenjajo optimizaciji nakupnega procesa s postavitvijo B2B spletnih platform za naročanje izdelkov. Za takšno nadgradnjo sta se odločili tudi uspešni slovenski podjetji AS system d.o.o. in ZIBTR PRO d.o.o.

V spletni agenciji noviSplet smo najprej skupaj z njimi pripravili temeljit načrt. Osnova za učinkovito delovanje B2B sistema so urejeni podatki, prilagojeni ceniki in API povezava z ERP sistemom. B2B portal omogoča prilagoditev cen in rabatov za posamezne poslovne stranke na podlagi pogodb. Sistem avtomatizacije B2B kupcu omogoča hitrejši, udobnejši in neoviran proces naročanja, spletnemu trgovcu pa prihrani čas in zmanjša riziko napak. Poslovni partnerji tako lahko bolj učinkovito brskajo po ponudbi s prilagojenimi cenami. Nadgradnja z B2B portalom je prispevala k večjemu zadovoljstvu strank v poslovnem segmentu, to pa je ključno za dolgoročno ohranjanje poslovnih odnosov in povečanje konkurenčnosti na trgu.

4. Enostavnejši nakupni proces in integracija z ERP sistemi

Med našimi uspešnimi spletnimi zgodbami je tudi veliko podjetij v B2C segmentu, ki so se v lanskem letu odločila izboljšati svoje spletno poslovanje z osredotočenostjo na enostavnejši nakupni proces in izboljšano uporabniško izkušnjo. Naši izkušeni programerji so tako v njihovih spletnih trgovinah med drugim uvedli inovativne plačilne možnosti kot sta Stripe in plačilo po predračunu s QR kodo. Prenova njihovih spletnih trgovin je vključevala tudi integracijo z ERP sistemi, kot so Vasco, iCenter in Pantheon. S tem sta redno posodabljanje cen ter zalog iz ERP sistema postala avtomatizirana, kar je pripomoglo k še boljši učinkovitosti poslovanja.

S temi nadgradnjami so MašincaPRO PETKA d.o.o., spletna knjigarna Galarna in Sadika na dom ustvarile prijetno in učinkovito spletno okolje, ki kupcu omogoča hitro ter zanesljivo opravljanje nakupov. Enostavnejši postopki plačevanja so prispevali k izboljšanju celotne uporabniške izkušnje, to pa je ključno za doseganje večjega zadovoljstva strank in krepitev njihove zvestobe. Spletne trgovine so tako postale bolj privlačne, pozitivnejši je odziv obiskovalcev in posledično tudi več naročil ter višja spletna prodaja.

5. Kakovostne spletne predstavitve tudi za manjše proračune

Za društva, inštitute in združenja, kot so Združenje gorskih vodnikov Slovenije, PGD Kamnica in Inštitut Prelomi, kjer je proračun še dodatno omejen, je lahko kakovostna spletna še bolj pomembna stična točka s ciljnim občinstvom. Naša ekipa se profesionalno in vneto loti vsakega projekta, ne glede na velikost in budget. Kljub temu, da so sredstva omejena, je mogoče doseči izjemne rezultate z ustrezno načrtovano in izvedeno spletno strategijo. Pomembno je razumeti, da kakovost ne izključuje proračunskih omejitev; nasprotno, ustrezna strategija in kreativnost omogočata izdelavo privlačnih, funkcionalnih spletnih strani, ki lahko pripomorejo k izgradnji ugleda in privabljanju ciljnega občinstva. 


6. Namenske spletne strani za organizacijo dogodkov

Organizacija dogodkov v današnjih časih zahteva visoko raven profesionalnosti. Spletna stran, ki je namenjena izključno posameznemu dogodku, je ključni prostor, kjer ljudje dobijo vse potrebne informacije, vključno z datumom, lokacijo, programom, cenami vstopnic in drugimi pomembnimi podrobnostmi. Spletna stran je tudi vstopna točka za izvedbo postopka registracije za udeležence ter prodajo vstopnic. Na spletni strani potekajo tudi vse promocije dogodka in lahko vključuje marketinške elemente, kot so slike, videi, mnenja udeležencev in povezave do družbenih omrežij.

V sodelovanju s Ceneje.si smo izdelali spletno mesto E-commerce JAM, ki je eden največjih e-commerce dogodkov in tekmovanj za najboljše spletne trgovine v Sloveniji, Hrvaški in Srbiji.


Za vsako podjetje je učinkovita spletna stran naložba v prihodnost, ki pripomore k boljšemu imidžu, širjenju na nove trge in povečanju prodaje. Če tudi vi razmišljate o novi ali prenovljeni spletni strani, smo tu, da vam pomagamo. Oddajte povpraševanje, da ustvarimo prilagojeno spletno rešitev, ki bo odražala vaše poslovne cilje in pritegnila vaše ciljno občinstvo.

 

Več prispevkov