Dvig spletne prodaje s SEO optimizacijo in Google Ads

Datum Objavljeno, dne: 08.12.2023

Predstavljamo vam študijo primera, kako smo z našim naročnikom Pax, svečarna Stele d.o.o. optimizirali spletno stran in trgovino www.pax-trgovina.si, kjer smo z izvedbo celovite SEO optimizacije in z oglaševanjem na Google Ads uspeli preseči zastavljene cilje ter dvigniti spletno prisotnost na višjo raven.

seo optimizirana spletna trgovina

SEO optimizacija spletne strani

Za povečanje organskega obiska strani smo naredili on site in off site SEO optimizacijo, s katero smo začeli v začetku leta in smo skozi leto počasi izboljševali pozicijo spletne strani na višja mesta med zadetki iskanja na Googlu. SEO je ključen za spletno stran, saj izboljšuje njeno vidljivost na iskalnikih, povečuje prepoznavnost in prispeva h konkurenčnosti. Ti elementi so pomembni pri pridobivanju prave ciljne publike.

On-site SEO:

 • dodali smo dodatne vsebine, ki so obogatile stran z uporabnimi informacijami,
 • optimizirali smo slike z alternativnimi naslovi,
 • uredili smo meta opise.

Z optimizacijo slik smo dosegli višjo uvrstitev slik v Googlovem slikovnem iskanju, tako je naš naročnik postal edini ponudnik nagrobnih sveč, ki ima kar 3 slike med prvimi 16. slikami.

Off-site SEO:

 • na že obstojočo spletno stran smo dodali povezave do spletne trgovine v meni in na izdelke,
 • opravljali smo mesečno off-site SEO optimizacijo, ki je dvignila spletno stran med top 3 strani na primerne klučne besede, med drugimi tudi "nagrobne sveče" in "eko sveče". 

visoka uvrstitev na googlu

Povečanje prodaje z dodatnimi ugodnostmi

Z namenom povečanja prodaje smo implementirali različne ugodnosti, ki so obiskovalcem ustvarile bolj privlačno nakupno izkušnjo:

 • dodali smo odštevalnik do brezplačne dostave, ki se pojavlja v glavi spletne trgovine in v pop-up košarici,
 • pri ogledu izdelka je zdaj prikazan status zaloge, ki olajša odločitev za nakup.

Odštevalnik do brezplačne dostave je pomemben, saj ustvarja občutek nujnosti in spodbuja stranke, da opravijo nakup, da izkoristijo brezplačno dostavo, kar lahko poveča konverzije. Zadnje statistike kažejo, da brezplačna dostava močno vpliva na spletni nakup v Sloveniji, potrošniki izjemno cenijo to ugodnost, ki nedvomno poveča privlačnost spletne trgovine in spodbudi k večjemu številu nakupov.

Razpoložljivost izdelka je lahko eden od ključnih faktorev za nakup. Ker spletna trgovina v začetku ni ponujala informacije o zalogi, smo jo dodali v kasnješi fazi. Ta sprememba je pomembno pripomogla pri odločitvi za nakup, kar vodi do večjega števila konverzij in povečuje zadovoljstvo strank.

Z zgornjimi spremembami smo ponazorili, kako lahko na preprost, a učinkovit način izboljšamo proces prodaje ter povečamo verjetnost nakupov.

Povečanje e-mailing baze

Naročnik pred začetkom sodelovanja ni imel e-mailing baze. E-mail marketing predstavlja učinkovit način za vzpostavljanje komunikacije s ciljno publiko, obveščanje o novih izdelkih, akcijah in vzdrževanje odnosov s strankami. Za pridobivanje e-naslovov obstaja precej različnih poti. Mi smo uporabili naslednje:

 • namesto celozaslonskega pop-upa za prijavo na novice, uporabnikom prikazujemo diskretni pop-up desno spodaj, ki ne moti ogleda strani, vendar še vedno omogoča vpis e-poštnega naslova za prejem kode za popust,
 • na strani košarice smo dodali dodatno okence za oddajo email naslova v zameno za prejem kupona. Tako smo želeli zagotoviti, da obiskovalec ne zamudi priložnosti za pridobitev kupona.

Za email marketing smo se odločili, ker nam je predstavljal nov kanal, preko katerega lahko obveščamo obstoječe kupce o novih izdelkih, akcijah, jih spominjamo na ponovitev nakupa.

Google oglaševanje

Z Google oglaševanjem smo pričeli še pred visoko sezono, izkoristili nižje cene klikov ter zgradili bazo za remarketing, da smo v najvišji sezoni prodaje sveč lahko maksimalno izkoristili potencial oglaševanja preko Google Ads. Ker je blagovna znamka Pax že znana po Sloveniji, smo gradili na prepoznavnosti spletne trgovine in izdelkov. Podjetje Pax ni bilo prepoznano po spletni prodaji, zato smo si zadali cilj izboljšati prepoznavnost spletnega trženja nagrobnih sveč. Z ne prevelikim vložkom, smo v treh mesecih zaradi oglasov, SEO optimizacije in e-mail kampanj:

 • povečali organski obisk spletne trgovine za 45,5 %,
 • povečali celoten obisk spletne trgovine za 123,08 %,
 • znatno povečali delež strank, ki se vračajo v spletno trgovino.

graf obiska spletne trgovine

Rezultati

Z izvedbo niza strateških ukrepov smo uspešno optimizirali prisotnost spletne trgovine pax-trgovina.si. Ključne dosežke lahko povzamemo v štirih točkah.

1. Izboljšanje položaja na iskalnikih: s sistematično izvedeno on-site in off-site SEO optimizacijo smo uspeli premakniti spletno stran iz kategorije "10+" pri Google zadetkih na zelo visoko uvrščeno mesto (top 3).

2. V obdobju enega leta je organski obisk spletne trgovine močno zrasel. M
ed avgustom in oktobrom 2023 je obisk spletne trgovine organsko zrasel za 45,5 %, skupno z Google oglaševanjem pa kar za 123,08 %.

3. Dosegli smo izjemno rast, spletno prodajo smo povečali za 100%.

4. E-mailing lista, ki se je razvijala od samega začetka, se postopno polni, kar odraža uspeh naše marketinške strategije.

 

Ponosni smo na skupne dosežke in veseli nas, da smo lahko prispevali k poslovni uspešnosti podjetja Pax, svečarna Stele d.o.o.. Verjamemo v moč digitalnega marketinga in smo tukaj, da tudi vam pomagamo pri doseganju vaših ciljev. Kontaktirajte nas in skupaj odkrijmo nove možnosti ter dvignimo vaše poslovanje na višji nivo!

Več prispevkov