Nova spletna knjigarna za vse knjigoljubce

Datum Objavljeno, dne: 17.02.2023

Spletna knjigarna galarna.si je v lasti distributerja Avrora AS. Osrednji cilj spletnega mesta je na enostaven način bralcem ponuditi bogat prodajni asortima številnih založnikov in samozaložnikov. Vodilo prenove je bila prvovrstna izkušnja spletnega nakupa knjig, skozi katero želi naročnik posredno vplivali tudi na bralno kulturo obiskovalcev. Ne le da omogoča nakup najnovejših knjižnih uspešnic, temveč ponuja tudi podrobnejšo predstavitev izdelkov in avtorjev. Izdelke lahko enostavno filtrirate glede na izbrane kriterije, nakupni proces pa je optimiziran in uporabniku prijazen.

 

Zakaj je galarna.si posebna?

Nova spletna knjigarna izstopa zaradi sodobnega izgleda, ki ga zaokrožujejo mnogi oblikovni detajli. Celotno spletno mesto je odeto v oranžno barvo, razgibanost elementov pa prinaša dinamiko.

Največji izziv je bil načrtovanje uporabniške izkušnje, saj je prodajni asortima zelo obširen, zato je bilo veliko pozornosti potrebno nameniti navigaciji obiskovalcev. Megameni poskrbi za to, da obiskovalce enostavno usmeri na želeni žanr knjig, izpostavljene pa so tudi novosti in pa akcije.

Zaradi obsežne vsebine je na strani napreden iskalnik, ki omogoča iskanje ne le po nazivi izdelka ali šifri, temveč tudi po avtorju in založbi. Produktne strani so čiste in pregledne, ponujajo pa dodatne informacije o izbrani knjigi. Omogočeno je tudi spletno listanje po odseku knjige, na produktni strani pa najdete tudi krajši opis avtorje in seznam njegovih drugih del.

Vstopna stran

Na vstopni strani takoj izstopajo skrbno oblikovani bannerji, ki predstavljajo knjižne novosti spletne knjigarne. V spodnjem delu so izpostavljene novosti in akcijska ponudba, kjer se lahko izbira način pregleda artiklov. V spodnjem delu najdemo izpostavljene tudi izbrane kategorije prodajnega asortimaja (npr. biografije, vojni romani, slikanice …), ki z estetko oblikovanimi slikami vabijo k ogledu in nakupu, nad nogo pa najdemo še skrbno oblikovan pas, ki obiskovalce poziva k prijavi na e-novice.

Kaj je z njo pridobil naročnik?

Spletno mesto skriva mnogo avtomatizmov, kar pa se vidi šele v administraicjskem modulu. Administratorji lahko na enostaven način kreirajo akcije, ki so ali pa niso združljive z akcijskimi kuponi, hkrati pa spletna trgovina poskrbi, da so vse akcije v skladu z zakonodajo, ki pa v založništvu prinaša precej omejitev. Da je delo s spletno knjigarno še bolj enostavno, poskrbijo povezave, ki so vzpostavljene z zunanjimi sistemi: sistem ERP za prikaz zaloge in cene v realnem času, Biblos za ocenjevanje knjig, sistem za e-mail marketing …

Več prispevkov