Kovis Group – Dobre ideje kreirajo prihodnost

Datum Objavljeno, dne: 08.04.2022

  • Spletna stran
  • Zasnova
  • Oblikovanje
  • Programiranje
  • Podpora in vzdrževanje

O Kovisu

Podjetje Kovis Group je z več kot 40-letno tradicijo eno izmed vodilnih podjetij za proizvodnjo in razvoj elementov za železniško industrijo ter druge industrijske sektorje (zavorni diski, ležajna ohišja …). Kovis Group je sestavljena iz štirih podjetij: Kovis, Kovis livarna, Kovis BP in Kovis transport. Gre za družbo, ki je usmerjena v izvoz, delujejo pa v skladu s svojim sloganom: »Dobre ideje kreirajo prihodnost.« S podjetjem smo sodelovali pri zasnovi, oblikovanju in izdelavi mreže spletnih mest, ki je sestavljena iz kar treh spletnih strani: korporativne strani družbe Kovis Group in spletne strani za Kovis livarno ter Kovis.

Največji izziv tega projekta je predstavljala zasnova, saj je bilo potrebno spletno mesto postaviti tako, da jasno poveže vsa hčerinska podjetja v skupno zgodbo. Ker je njihov primarni cilj bil zasnovati enoten nastop na trgu, je zlata nit bila spletna stran krovnega podjetja, hčerinska podjetja pa njene dopolnitve.

Vstopna stran

Simbol podjetja Kovis v logotipu je sestavljen iz kroga in dveh polkrogov z namenom prikaza osrednje dejavnosti podjetja (zavorni diski in ležajna ohišja za železniško industrijo). S simbolom je povezano tudi oblikovanje bannerja na vstopni strani. Fleksibilnost, visoka kakovost, celovita rešitev in inovativnost je le nekaj izmed fraz, ki so krožno razvrščene okoli logotipa podjetja. Oblikovanje je šlo v smer »čistega« prikaza vsebine, kar je doseženo z belim ozadjem in črno-modrimi elementi, ki razbijejo monotonost. 

Korporativna spletna stran Kovis Group vsebinsko združuje štiri podjetja in to je mogoče razbrati že na vrhu vstopne strani. Na karticah so izpostavljena in na kratko predstavljena vsa podjetja, dodane pa so tudi povezave do spletnih strani.

Na prvi strani najdemo tudi najnovejše novice, v nogi pa so kontaktni podatki podjetja z izpostavljenimi gradniki zaupanja (certifikat, zemljevid lokacij) in povezavami s socialnimi omrežji.

Posebnosti projekta

Celotna zasnova in oblikovanje sta šla v smer jasne predstavitve, ki skozi vse plasti izraža ugled podjetja. Predstavitev dejavnosti, izdelkov in storitev je morala biti jasna in jedrnata, hkrati pa pripravljena na način, ki izraža dolgoletno prisotnost na trgu.

Projekt ima še eno pomembno posebnost, ki pa ni vidna na prvi pogled, in sicer gre za način urejanja. Ker noviSplet stremi k preprosti a učinkoviti uporabniški izkušnji, smo prilagodili urejanje spletnih mest tako, da imajo administratorji omogočeno skupno administracijo za vse strani. Pri upravljanju spletnih mest jim po potrebi pomaga tudi naša izkušena ekipa iz oddelka podpore.

Spletna stran je namenjena tudi pridobivanju usposobljenega kadra, zato so tej tematiki posvetili celotno podstran, umeščeno v osrednji meni. Prosta delovna mesta so podrobneje predstavljena, na voljo pa je tudi zaposlitveni obrazec, prek katerega lahko obiskovalci oddajo svojo prijavo na razpisano delovno mesto ali pa pošljejo ponudbo za zaposlitev.

Več prispevkov