Kaj bo v letu 2019 »IN«?

Datum Objavljeno, dne: 21.01.2019

Učinkovita spletna stran je tudi v 2019 v trendu

Spletni vplivneži in strokovnjaki za spletno oblikovanje za leto 2019 napovedujejo, da bodo še naprej v ospredju asimetrične, abstraktne in nepravilne oblike. Vse manj bo pravilnih oblik kot so krogi, kvadrati, trikotniki, vse bolj se vračamo nazaj k netipičnim oblikam iz narave. Zažgale bodo nore barvne kombinacije, ki nimajo nič skupnega z estetiko. Kdor ne bo izbral dovolj poguma za kaj takega, lahko ostane pri črno-beli ali sivi ali dvobarvni kombinaciji. Kot ključni element vstopne strani si lahko izberete preprosto navigacijo po strani. Sekcije na vstopni strani lahko ločite z diagonalnimi linijami, glavna sporočila naj bodo napisana z velikimi in krepkimi črkami.

Je najsodobnejši dizajn primeren za vašo dejavnost in vaše kupce?

Pri izdelavi in oblikovanju spletnih strani imamo tako na eni strani priporočila, kako biti v trendu in čim bolj moderni, na drugi strani pa so lahko vaše želje in pričakovanja o popolnem spletnem mestu popolnoma drugačna. Kaj je torej tisto, kar bo najbolj pritegnilo vašega naključnega spletnega obiskovalca, da bo že ob prvem obisku vaše spletne strani kupil vaš izdelek oziroma storitev? Vsebina? Mogoče popust? Pri prvem nakupu je cena včasih res tista odločilna. Vendar pri ponovnem nakupu zagotovo to ni več prva izbira nakupa.

Zakaj bi torej vaš enkratni kupec naslednjič spet prišel na vašo spletno stran in naročil še en izdelek, ali si izbral še kaj drugega iz vašega nabora izdelkov? Zakaj bi obisk vaše spletne strani in nakup priporočal svojemu prijatelju? Razlog je kakovost in dobra celostna uporabniška izkušnja. Vaš izdelek je pozdravil njegovo bolečino, ali pa je vaša spletna nakupna pot enostavna in uporabniku prijazna. Mogoče mu je ustrezalo več možnosti pri izbiri plačila, lahko je plačal s plačilno kartico ali po povzetju. Lahko se je enostavno premikal in izbiral izdelke ter brez težav dodajal nabor v košarico. Lahko, da so vaši svetovalci ustrežljivi, znajo prisluhniti potrebam in rešiti tako zahtevne kot enostavne probleme. Velika verjetnost je, da so ga prepričala vsa našteta področja, ki tvorijo odlično celostno izkušnjo stranke, hkrati pa tudi privlačen in sodoben videz spletne strani, ki sledi smernicam modernega oblikovanja.

Ko se sprašujemo, kako naj bo oblikovana in izdelana naša spletna stran, si najprej odgovorimo na ključno vprašanje. Kdo so moji kupci? Kdo bo obiskoval našo stran? Katerega kupca želimo nagovoriti po spletu? Ko imate jasno sliko, koga želite ciljati po spletu, se začne poglobljeno raziskovanje, kako naj spletna stran izgleda, kako naj bo strukturirana, kaj postaviti na vstopno stran, kaj izpostaviti. Naj bo zgolj predstavitev podjetja, izdelkov in storitev, ali naj omogoča brskanje po katalogih in nakupovanje v spletni trgovini. Ustvarite si okvirni načrt in ves čas imejte pred očmi svojega potencialnega kupca.

Najboljše rezultate zagotavlja sodelovanje spletnih strokovnjakov in naročnika

Pri izdelavi učinkovite spletne strani gre za sinergijo med strokovnjaki, ki poskrbijo za ustrezno navigacijo, uporabniško izkušnjo in moderen dizajn ter naročnikom. Brez vašega konkretnega vložka, izdelane strategije prodajnih kanalov, analize kupcev, poznavanja vaših ciljnih skupin ne bo pravega rezultata. Uspešna in učinkovita spletna predstavitev ter posledično dvig poslovnih rezultatov se gradi na zaupanju in medsebojnem sodelovanju. Stalna komunikacija med izvajalcem in naročnikom je ključnega pomena skozi celotno izvedbo projekta. Najboljši rezultati so plod sodelovanja med strokovnjaki, ki zagotavljajo dobro uporabniško izkušnjo (UX), sledijo sodobnim trendom oblikovanja in poskrbijo za brezhibno tehnično izvedbo ter vami, ki najbolje poznate svoj posel in svoje kupce.

 

Več prispevkov