Je vaša spletna izložba brezhibna?

Datum Objavljeno, dne: 11.09.2018

Imate učinkovito spletno stran, ki predstavlja vaše podjetje, kot si želite?

Vsako podjetje je unikatno. Prav tako je tudi ponudba ali predstavitev dejavnosti, ki jih nudite oziroma izvajate za vaše naročnike, unikatna.

STE UNIKATNI?

In če ste unikatni, potem tudi potrebujete spletno predstavitev, ki bo izdelana po meri in bo unikatno nagovarjala obiskovalce vaše nove spletne strani. Se strinjate?

Postavitev unikatne spletne strani oziroma, drugače povedano, spletne predstavitive ali bodisi spletne trgovine, mora biti izdelana »po meri«. Le tako bo učinkovitejša od postavljene spletne strani na izbrani predpripravljeni predlogi. Dolgoročno bo prinašala bistveno boljše rezultate odziva obiskovalcev, izboljšala bo zaupanje v vašo ponudbo ali predstavitev, s tem pa boste dosegli bistveno večjo izkoriščenost potenciala na trgu.

ZAKAJ JE TAKO?

Pravilno marketinško zasnovan dizajn vaše nove spletne predstavitve bo učinkovito in pravilno nagovarjal obiskovalce in jih vodil po vnaprej skrbno načrtovani poti do iskane informacije. Ta pot mora biti učinkovita, hitra in enostavna.

Obiskovalec si želi čim hitrejšo informacijo, ki bo predstavila rešitev njegove »potrebe« ali »težave«. Njegov namen nikakor ni pregledati celotno vsebino vaše spletne strani. Takoj, ko mu ponudimo rešitev njegove potrebe, je potrebno z integriranimi CTA možnostmi obiskovalcu omogočiti, da vas čim lažje kontaktira, naroči izdelek ali pošlje povpraševanje.

Zato je celoten postopek načrtovanja, pravilne usmerjenosti in strukture vaše nove spletne predstavitve izredno pomemben. Že ob prvem razgovoru z naročnikom nove spletne strani pridobimo informacije, komu je spletna stran namenjena, kaj želimo izpostaviti in kako bomo obiskovalce vodili po vsebinski predstavitivi. Za tak pristop k unikatno načrtovani spletni predstavitvi pa potrebujete izkušeno, strokovno in raznovrstno oziroma večslojno ekipo.

JE VAŠA SPLETNA IZLOŽBA BREZHIBNA?

Spletno predstavitev lahko imenujemo tudi »spletna izložba«. Tekom pogovorov z naročniki sem velikokrat naletel na take, ki so nepretrgoma delali na brandu podjetja ali skupinah produktov, popolnih sejemskih predstavitvah, obsežnejših katalogih, nikakor pa niso posvečali pozornosti svoji spletni izložbi....z izgovorom: » mi preko spleta ne pridobivamo strank«.

Popolnoma napačno razmišljanje. To je še nekako morda veljalo desetletja nazaj, nikakor pa tega ne moremo trditi v tem trenutku, kajti vsak resen interesent, ki se zanima za poslovanje ali sodelovanje z vami, si bo najprej ogledal vašo »spletno izložbo«. Če je ta zaprašena s starimi podatki, neurejena, naprilagojena obisku z mobilnih naprav ali celo informativno zastarela, potem nanj ne boste pozitivno vplivali, temveč še celo nasprotno – s slabo in neučinkovito spletno predstavitivijo boste izgubili zaupanje obiskovalca v vaše podjetje ali storitve, ki jih ponujate.

Si to lahko privoščite?

Avtor: Janez Stare

Več prispevkov