Izpostavljenih 7 v 2021

Datum Objavljeno, dne: 13.01.2022

Predstaviti želimo 7 projektov, ki so zaznamovali naše leto 2021. Bilo jih je mnogo več, a s temi želimo prikazati širino našega delovanja, saj gre tako za slovenska kot tuja podjetja in ustanove različnih velikosti in branž, za katera smo načrtovali digitalno strategijo spletnega nastopa, zasnovali spletna mesta in jih potem tudi oživeli. Vabimo k branju o 7 naših novih spletnih zgodbah, ki smo jih spisali v preteklem letu.

1. Smarteh

Spletna stran, zasnova spletne strani, načrtovanje uporabniške izkušnje, spletno oblikovanje, programiranje, podpora in vzdrževanje

Na kratko o projektu:

 • Ogromno informacij, ki so predstavljene na uporabniku prijazen način
 • Grafični prikaz delovanja rešitev s pinpointi
 • Izpostavitev primerov dobrih praks po ciljnih uporabnikih

Podjetje Smarteh d. o. o. se ukvarja z razvojem in proizvodnjo elektronskih krmilnih in regulacijskih sistemov za potrebe klimatizacije in avtomatizacije zgradb ter industrijskih procesov. Ker so mednarodno usmerjeni in delujejo predvsem na tujih trgih, je spletna stran primarno postavljena v angleškem jeziku. Njihove stranke so predvsem hoteli, križarke, naftne ploščadi in poslovne zgradbe.

 

www.smarteh.com

Svojo ponudbo so želeli predstaviti na uporabniku prijazen način, vseeno pa so želeli vključiti tudi vso tehnično dokumentacijo. To smo dosegli z učinkovito zasnovanim megamenijem in ogromno slikovnega materiala, ki vizualizira uporabo Smartehovih rešitev v praksi. Podrobnejše tehnične specifikacije so na voljo v dokumentih PDF, ki jih lahko uporabniki prenesejo na svojo napravo. Skozi svoje bogate reference so predstavili primere dobrih praks znotraj posameznih ciljnih skupin (hotelske verige, pametne ladje, naftne ploščadi …), predstavitve pa so podkrepljene z dodelanim grafičnim nagovorom, ki jasno prikaže Smartehovo ponudbo.

Več podobnih projektov najdete TUKAJ.

2. Slovensko farmacevtsko društvo

Spletna stran, zasnova spletne strani, načrtovanje uporabniške izkušnje, spletno oblikovanje, programiranje, podpora in vzdrževanje

Na kratko o projektu:

 • Predstavitev ustanove in njenih aktivnosti
 • Odklenjene vsebine in zaklenjene vsebine (za člane)
 • Kategorizacija novic in dogodkov

Slovensko farmacevtsko društvo (SFD) obstaja že od leta 1950, danes pa deluje v 9 podružnicah in 12 sekcijah. Gre za našo dolgoletno stranko, s katero smo napisali že več uspešnih digitalnih zgodb. Tokrat je šlo za prenovo spletne strani, in sicer zaradi njihove želje po izboljšanju uporabniške izkušnje.

www.sfd.si

Spletno mesto je namenjeno predstavitvi društva ter njegovih podružnic in sekcij. Izziv je predstavljal prenos obširne vsebine s celotnim arhivom Farmacevtskega vestnika, ki je na voljo v e-obliki. Velik poudarek je bil na načrtovanju uporabniške izkušnje in vodenja obiskovalcev po ponujenih vsebinah (nekatere so dostopne le članom SFD in so za širšo javnost zaklenjene).

Na vstopno stran je umeščen mesečni koledar z vpisanimi dogodki, ki so kategorizirani. Če se obiskovalci spletne strani želijo izbranega dogodka udeležiti, je omogočena spletna prijava.  Posebna pozornost je skozi predstavitev ugodnosti članstva namenjena pridobivanju novih članov, ki se društvu lahko pridružijo s pomočjo naprednega obrazca. Na strani ponujajo strokovna izpopolnjevanja za licenčne točke.

Več podobnih projektov najdete TUKAJ.

3. Comstrok

Spletna trgovina, spletna stran, izdelava CGP, zasnova spletne strani in trgovine, načrtovanje uporabniške izkušnje, spletno oblikovanje, programiranje, podpora in vzdrževanje

Na kratko o projektu:

 • Prenovitev celostne grafične podobe podjetja
 • Predstavitev podjetja z izpostavitvijo njegove zelene zgodbe poslovanja
 • Izpostavitev storitev in prodajnega asortimaja
 • Zasnova uspešne spletne trgovine za prodajo rabljene IT opreme

Podjetje Comstrok d. o. o. je podjetje, ki obnavlja in trži rabljeno IT opremo za poslovne namene. V njihovi zgodbi je izjemno pomembna ekološka usmerjenosti, ki zagovarja koncept krožnega gospodarstva v povezavi s ponovno uporabo, obnovo in reciklažo naprav.

www.comstrok.si

Podjetje Comstrok nas je kontaktiralo v želji po prenovi celostne grafične podobe in logotipa, s katerim bi povečali prepoznavnost in krepili svojo blagovno znamko. Kmalu pa se je sodelovanje razširilo na prenovitev njihovega spletnega mesta v skladu z osveženo podobo. Za njih smo začrtali spletno mesto, ki vsebuje predstavitvene strani za servis z vključenim naprednim obrazcem za rezervacijo termina, cenike ter spletno trgovino, izdelano s pomočjo platforme WooCommerce. Zaradi širokega prodajnega programa smo začrtali učinkovit megameni, ki s segmentacijo produktov uporabnika vodi po prodajnem asortimaju. Za predstavitev produktov smo izbrali vizualno privlačen princip predstavitve z dodanimi fotografijami, s pomočjo primerjalnika pa jih lahko primerjamo s sorodnimi izdelki glede na tehnične specifikacije. Spletna trgovina ponuja različne možnosti plačila in ima uporabniku prijazno košarico ter blagajno »brez korakov«, kjer je vse na eni strani.

Več podobnih projektov najdete TUKAJ

4. MED RFC

Spletna stran, zasnova spletne strani, priprava strategije in načrtovanje uporabniške izkušnje, spletno oblikovanje, programiranje, podpora in vzdrževanje

Na kratko o projektu:

 • Sodelovanje v okviru mednarodnega projekta
 • Ogromno informacij, ki so predstavljene na uporabniku prijazen način
 • Objava različne dokumentacije o koridorju

RFC oz. na daljše Rail Freight Corridors je mreža 11 mednarodnih tovornih koridorjev železniškega prometa, ki povezuje 26 držav. Mediterranean Rail Freight Corridor (MED RFC) je koridor, ki poteka med Madžarsko in Španijo, upravlja pa ga italijanska projektna pisarna s sedežem v Milanu. Izvajalca za postavitev nove spletne strani medrfc.eu so naročniki iskali s pomočjo mednarodnega razpisa.

www.medrfc.eu

Projekt MED RFC (oz. daljše Mediterranean Rail Freight Corridor) je bil projekt, kjer smo v sodelovanju z italijansko projektno pisarno postavili strategijo ter zasnovali, oblikovali in izdelali spletno stran za namene predstavitve delovanja. Nova spletna stran omogoča hiter dostop do informacij o koridorju in o storitvi, na spletni strani pa je na voljo ogromno različnih dokumentov, ki se lahko prenesejo v več formatih.

Več podobnih projektov najdete TUKAJ.

5. Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru

Spletna stran, zasnova spletne strani, načrtovanje uporabniške izkušnje, spletno oblikovanje, programiranje, podpora in vzdrževanje

Na kratko o projektu:

 • Predstavitev ustanove in njenih aktivnosti
 • Vodenje različnih obiskovalcev (bodoči dijaki, trenutni dijaki, profesorji, sodelujoči na projektih)
 • Definiranje administratorskih vlog na spletni strani
 • Napreden iskalnik po strani in obširni vsebini

Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru s povezovanjem izobraževalnega in raziskovalnega dela oblikuje bodoče učitelje, strokovnjake in intelektualce ter s svojim delom pomembno prispeva k ustvarjanju slovenske identitete.

ff.um.si

Največji izziv pri tem projektu je bila zasnova uporabniške izkušnje, saj je navigacija morala biti preprosta, a prilagojena različnim obiskovalcem. Pri zasnovi je sodelovalo več strokovnjakov za različna področja (SEO strokovnjak, oblikovalci …) in več oseb s strani naročnika. Na spletni strani najdemo napreden iskalnik, s katerim lahko iščemo po obširni vsebini. Zaradi velikega obsega spletnega mesta je naročnik želel, da se administratorske vloge definirajo in omejijo, dodatno pa je omogočeno sledenje spremembam na strani.

Še več podobnih projektov najdete TUKAJ

6. Makabo Shop

Spletna trgovina, načrtovanje uporabniške izkušnje, programiranje, podpora in vzdrževanje

CILJI:

 • Spletna trgovina za B2B in B2C
 • Predstavitev prodajnega asortimaja
 • Povezava z računovodskim sistemom (ERP SAOP iCenter)

Makabo d. o. o. je družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2004 in nudi visoko kvalitetno gostinsko opremo ter surovine za pripravo sladoleda in slaščic.

 

www.makaboshop.si

Sodelovanjem s podjetjem Makabo smo v preteklem letu z zasnovo in postavitvijo spletne trgovine le še utrdili, saj smo za njih pred časom že izdelali spletno stran. Največji izziv je bil na najbolj atraktiven in preprost način predstaviti prodajni asortima, ki obsega vse od opreme za pripravo slaščic in sladoleda do celotnega nabora sestavin. Zasnovali smo megameni z natančno kategorizacijo vseh izdelkov, ki obiskovalce logično vodi po prodajnem asortimaju. S spletno trgovino je vzpostavljena dvosmerna API povezava z računovodskim ERP sistemom podjetja Makabo (SAOP iCenter). Spletna trgovina omogoča okviren pogled v zalogo skozi napreden gumb za dodajanje artikla v košarico, ki se spreminja (Dodaj v košarico à Kupi zadnji kos à Pošlji povpraševanje). Pri zasnovi spletnega mesta so bili upoštevani različni pospeševalci prodaje, kot je npr. preračunan znesek do brezplačne dostave, pogled pa je v celoti prilagojen za prikaz na zaslonih vseh velikosti. Ker ima spletna trgovina več kot 3.000 artiklov, je bila postavljena na lastnem CMS sistemu (noviSplet CMS shop), ki podpira večje in zahtevnejše spletne trgovine.

Več podobnih projektov najdete TUKAJ

7. Knjižnica Ksaverja Meška Slovenj Gradec

Spletna stran, zasnova spletne strani, priprava strategije in načrtovanje uporabniške izkušnje, spletno oblikovanje, programiranje, podpora in vzdrževanje

Na kratko o projektu:

 • Enostavno dostopne informacije za člane (odpiralni časi, izposojevalni roki, opomini …)
 • Predstavitev ustanove, njenih aktivnosti in novic
 • Izpostavljeni aktualni dogodki za otroke, mladino in odrasle
 • Povezave do zunanjih sistemom (COBISS, dLib …)

S Knjižnico Ksaverja Meška smo v preteklosti že sodelovali. V lanskem letu so nas prosili za prenovo takratne spletne strani, z njo pa so želeli izboljšali uporabniško izkušnjo.

 

www.sg.sik.si

Strankina največja želja je bila, da uporabnik ob prihodu na spletno stran v najkrajšem času dobi vse informacije, ki jih išče (enote, odpiralni časi, informacije o izposoji …). Za obiskovalce so na voljo povezave do zunanjih sistemov, ki so povezani z elektronskim delovanjem knjižnice (COBISS, Biblos, dLib …). Ker knjižnica deluje na več lokacijah, so vse predstavljene skozi fotografije in kontaktne podatke. Na vstopno stran je umeščen tudi koledar dogodkov za lokalno skupnost in člane različnih starostnih skupin. Dogodki so razvrščeni v kategorije glede na vsebino (razstave, ure pravljic, predavanja …). Da bi še dodatno spodbujali bralno kulturo, so na vstopni strani izpostavljene knjige, ki jih knjižnica priporoča v branje.

Več podobnih projektov najdete TUKAJ.

Več prispevkov