Izdelava spletne strani WordPress – popoln vodič

Datum Objavljeno, dne: 02.01.2023

Izdelava spletne strani na platformi Wordpress v 2023

Spletne strani so postale ključni dejavnik uspeha za podjetja in posameznike v današnjem digitalnem svetu. Med različnimi platformami za izdelavo spletnih strani izstopa WordPress, ki je eden najbolj priljubljenih in uporabniku prijaznih sistemov za upravljanje vsebine (CMS). V tem članku bomo raziskali prednosti uporabe sistema WordPress za izdelavo spletnih strani ter predstavili razloge, zakaj se ga priporočamo pri agenciji noviSplet.

Na kratko o Wordpress-u (WP)

WordPress je ena najbolj priljubljenih platform za izdelavo spletnih strani in blogov na svetu. Začel se je kot odprtokodna platforma za bloganje leta 2003, a se je hitro razvil v celovit sistem za upravljanje vsebin. Danes WordPress poganja več kot 40% vseh spletnih strani na svetu, kar ga uvršča med najbolj razširjene CMS-je (Content Management Systems). Z več kot 58.000 različnimi vtičniki in več kot 8.000 brezplačnimi temami, omogoča uporabnikom izjemno prilagodljivost in možnost izdelave različnih tipov spletnih strani. S svojo enostavno uporabo in veliko skupnostjo razvijalcev je WordPress postal nepogrešljivo orodje za ustvarjanje vsebin na spletu.

 

Prednosti WordPressa pri izdelavi spletnih strani:

 • Enostavna uporaba: Ena od največjih prednosti WordPressa je njegova enostavnost uporabe. Gre za sistem z uporabniku prijaznim vmesnikom, ki omogoča hitro učenje tudi tistim, ki nimajo predhodnih izkušenj z razvojem spletnih strani. Upravljanje vsebine se izvaja prek preprostega urejevalnika podobnega besedilnemu procesorju, kar omogoča, da lahko enostavno dodajate, urejate in brišete vsebino na svoji spletni strani.
 • Bogata izbira tem in vtičnikov: WordPress ima široko paleto brezplačnih in plačljivih tem, s katerimi lahko prilagodite videz in obliko svoje spletne strani. Te teme so že oblikovane in pripravljene za uporabo, kar vam omogoča hitro postavitev spletne strani brez potrebe po oblikovalcu ali programerju. Poleg tem pa obstajajo tudi različni vtičniki, ki omogočajo dodajanje različnih funkcij in lastnosti na vašo spletno stran. Na primer, obstajajo vtičniki za obrazce, galerije slik, spletno trgovino, integracijo družbenih omrežij in še veliko več.
 • SEO prijaznost: Optimizacija za iskalnike (SEO) je ključnega pomena za doseganje visoke uvrstitve v iskalnih rezultatih. WordPress ima številne vgrajene funkcije, ki olajšajo SEO optimizacijo vaše spletne strani. Med drugim omogoča prilagajanje naslovov strani, meta opisov, URL-jev in slik, kar vam pomaga ciljati ključne besede in izboljšati vidnost vaše spletne strani na iskalnikih.
 • Prilagodljivost in skalabilnost: WordPress se odlično prilagodi različnim potrebam uporabnikov. Ne glede na to, ali želite ustvariti osebno spletno stran, blog, poslovni portal ali spletno trgovino, vam WordPress nudi prilagodljive možnosti za izdelavo želenega tipa spletne strani. Poleg tega je sistem skalabilen, kar pomeni, da se lahko vaša spletna stran brez težav razširi in prilagodi rasti vašega podjetja ali projekta.
 • Varnost: Varnost je pomemben vidik pri upravljanju spletne strani. WordPress se ponaša s številnimi varnostnimi funkcijami in rednimi posodobitvami, ki pomagajo preprečiti morebitne varnostne ranljivosti. Prav tako obstaja velika skupnost razvijalcev in uporabnikov, ki skrbijo za redno spremljanje in izboljšanje varnostnih vidikov WordPressa.

Skupaj z omenjenimi prednostmi, WordPress ponuja še mnoge druge prednosti, kot so hitrost delovanja, enostavno upravljanje več spletnih strani iz enega nadzornega mesta, možnost večjezičnosti, integracija z družbenimi omrežji ter prijaznost do mobilnih naprav. Vse te prednosti skupaj omogočajo, da je WordPress eden najbolj zaželenih CMS-jev za izdelavo različnih vrst spletnih strani.

 

Cena izdelave Wordpress strani

Cena izdelave spletne strani na WordPress se lahko razlikuje glede na različne dejavnike, kot so obseg in kompleksnost projekta, zahtevane funkcionalnosti, oblikovanje, število strani in druge individualne zahteve stranke. 

Izdelava spletne strani na WordPressu se začne že pri 2000€. Ta paket vključuje ustvarjanje preprostejše, a estetsko dovršene spletne strani z osnovnimi funkcionalnostmi, ki vam bodo omogočile predstaviti vaše podjetje, storitve ali izdelke na spletu. Če pa želite vzpostaviti spletno trgovino, ponujamo tudi naprednejši paket za izdelavo osnovne spletne trgovine, ki se začne pri 4000€. Ta paket vključuje vse funkcionalnosti potrebne za uspešno delovanje spletne trgovine, vključno s sistemi za upravljanje kataloga izdelkov, košarico, plačilnimi procesorji, upravljanjem naročil in še več.

Seveda pa smo zavezani ponuditi popolnoma prilagojene rešitve, ki bodo ustrezale vašim edinstvenim potrebam. Za projekte z večjim obsegom, zahtevnejšimi funkcionalnostmi, večjim številom strani ali dodatnimi storitvami (npr. SEO optimizacija za iskalnike, večja spletna trgovina, večjezičnost,  itd.), se bo cena prilagodila glede na obseg dela in čas, ki ga bomo vložili v vaš projekt.

Pred začetkom projekta bomo skrbno analizirali vaše zahteve in cilje ter vam pripravili natančno ponudbo, ki bo odražala vse potrebne elemente vaše spletne strani ali trgovine. Naš cilj je zagotoviti, da boste prejeli kakovostno, prilagodljivo in učinkovito spletno rešitev, ki bo izpolnjevala vaša pričakovanja in vam pomagala doseči uspeh na spletu

Če želite izvedeti več o cenah in naših storitvah za izdelavo spletne strani na WordPressu, na pošljite povpraševanje ali nas kontaktirajte preko telefona ali e-pošte. Veselimo se sodelovanja z vami pri uresničevanju vaše vizije na spletu!

 

Posebne funkcionalnosti, ki jih lahko vključuje vaša Wordpress spletna stran 

Nekatere pogoste vrste dodatkov za boljo izboljšajo uporabniško izkušnjo in izkoristek strani:

 • Kalkulatorji: za izračun storitve ali cenovne ocene, stroški dostave, kreditni kalkulatorji, in drugo. 
 • Večjezičnost - ena izmed najpogostejših funkcionalnosti: Dodajanje večjezičnih funkcionalnosti omogoča spletni strani, da je lažje dostopna in "bolj domača" obiskovalcem iz drugih držav. Na vašo željo za vas uredimo strokovni prevod in vnos, cena je odvisna od količine besedila.
 • Spletna trgovina: Dodajanje funkcionalnosti spletne trgovine omogoča podjetjem prodajo svojih izdelkov ali storitev preko spleta. Stranke lahko brskajo po izdelkih, jih dodajajo v košarico, izbirajo različne načine plačila in opravijo nakup v udobju svojega doma.
 • Katalog izdelkov: Katalog izdelkov je odlična funkcionalnost za predstavitev različnih izdelkov ali storitev podjetja. Stranke lahko pregledujejo različne izdelke, si ogledajo slike in opise ter najdejo podatke, ki jih potrebujejo za odločitev o nakupu.
 • Obrazci za stike: Dodajanje obrazcev za stike omogoča uporabnikom, da stopijo v stik s spletno stranjo ali podjetjem. To lahko vključuje obrazce za povpraševanja, naročila, prijave na novice, registracijo za dogodke in druge.
 • Facebook chat integracija Spletni klepet v živo je odlična funkcija za komunikacijo s spletnimi obiskovalci v realnem času. Stranke lahko postavljajo vprašanja, dobijo podporo in se povežejo s predstavniki podjetja.
 • Blog: Spletni blog omogoča redno objavljanje vsebin, kot so članki, novice, mnenja in drugo. Blog vam omogoča, da redno komunicirate s svojo ciljno publiko, izboljšate SEO, povečate promet na spletni strani ter poglobite odnos z obiskovalci.
 • Naročanje na novice: Dodajanje možnosti naročanja na novice omogoča, da uporabniki prejemajo redne posodobitve in novice o vaših izdelkih, storitvah ali dogodkih prek e-pošte.
 • Napredno sledenje analitike: Integracija orodij za analitiko (kot npr. Google Analytics) omogoča spremljanje obnašanja obiskovalcev, analizo učinkovitosti spletne strani ter prilagajanje strategij za izboljšanje konverzij.
 • Prijava na dogodke: Možnost prijave na dogodke prek spletnega obrazca olajša organizacijo dogodkov in zagotavlja natančen pregled udeležencev.
 • Prijava na preglede ali termine: Možnost prijave na termine kot je npr. zdravstveni pregled, zmanjša št. klicev in tako vam kot strankam olajša vpogled v zasedenost.
 • Integracija plačilnih sistemov: Za spletno trgovino je ključno omogočiti integracijo različnih plačilnih sistemov(Stripe, Paypal, Leanpay) za varno in enostavno opravljanje nakupov.
 • Marketinga avtomatizacija: Avtomatizacija marketinga vključuje uporabo orodij(npr. Klavyio), ki samodejno pošiljajo personalizirane e-pošte in sporočila uporabnikom glede na njihovo interakcijo z vašo spletno stranjo.
 • itd.

 

Domena, hosting in gostovanje spletne strani

V primer, da domene še nimate/se zanimate za novo stran: za vas uredimo nakup oz. registracijo domene in skrbimo za avtomatsko podaljševanje za olajšanje vašega dela v povezavi s spletno stranjo.
V primer, da gre za prenovo spletne strani: ob objavi nove wordpress spletne strani za vas uredimo selitev domene in uredimo ugodno in prvovrstno gostovanje na naših strežnikih, kjer vam nudimo podporo in poskrbimo za brezhibno delovanje vaše nove spletne strani. 

 

O nas

Agencija NoviSplet je vodilna agencija za izdelavo spletnih strani v Sloveniji, specializirana za ustvarjanje unikatnih in privlačnih spletnih rešitev v sistemu WordPress. Z našimi izkušenimi oblikovalci in razvijalci, ki so vedno v koraku z najnovejšimi trendi in tehnologijami, vam zagotavljamo vrhunsko uporabniško izkušnjo, ki bo pustila trajen vtis na vaše obiskovalce. Naša vizija je naročnikom ponuditi optimalne rešitev za potrebe podjetja in najboljše razmerje med kvaliteto in ceno. Razumemo, da je vaša spletna stran vaša digitalna vizitka, zato se osredotočamo na celostne rešitve, ki odražajo vaše vrednote, cilje in edinstveno identiteto. Ne glede na to, ali gre za preprosto spletno stran, blog, e-trgovino ali kompleksnejši poslovni portal, smo pripravljeni prevzeti izziv in ustvariti spletne rešitve, ki izstopajo. Več o nas

Zakaj se podjetja odločajo za izdelavo pri agenciji noviSplet::

 • Strokovnost in izkušnje: Z izkušeno ekipo 15 strokovnjakov, specializiranih za izdelavo spletnih strani v WordPressu. Naši izkušeni oblikovalci in razvijalci bodo poskrbeli za popolnoma prilagojen dizajn in funkcionalnost, ki ustreza vašim potrebam.
 • Individualni pristop: Zavedamo se, da je vsak projekt unikaten. Zato se bomo posvetili temeljitemu razumevanju vašega podjetja, ciljne skupine in zahtev ter vam zagotovili popolnoma prilagojeno rešitev.
 • Celovite storitve: Naša agencija ponuja celovite storitve, ki vključujejo oblikovanje, razvoj, optimizacijo za iskalnike in vzdrževanje vaše spletne strani. S tem zagotovimo, da je vaša spletna stran vedno aktualna in učinkovita.
 • Podpora strankam: Po izdelavi spletne strani vam bomo še naprej stali ob strani. Naša ekipa bo poskrbela za reševanje morebitnih težav, odgovarjala na vprašanja in vam nudila redne posodobitve.
 • Dolgoročno partnerstvo: Naš cilj ni le ustvariti vašo spletno stran, temveč vzpostaviti dolgoročno partnerstvo. Sodelovali bomo z vami pri rasti vašega spletnega prisotnosti in vam svetovali o najnovejših trendih in praksah.

Izdelava spletnih strani v WordPressu ponuja številne prednosti, ki vam omogočajo učinkovito spletno prisotnost. Pri izbiri agencije za izdelavo vaše spletne strani je pomembno izbrati tisto, ki ima potrebno strokovnost, izkušnje in ponuja celovite storitve. Naša agencija je specializirana za izdelavo spletnih strani v WordPressu in se z veseljem posvetimo vašemu projektu, da bomo skupaj ustvarili unikatno in učinkovito spletno stran, ki bo izpolnila vaše cilje.

 

Več prispevkov