Izdelava spletne strani - agencija ali posameznik?

Datum Objavljeno, dne: 12.10.2023

Kaj je boljše za vas?

V današnjem digitalnem svetu, kjer se še vedno premalo podjetij zaveda pomembnosti spletne prisotnosti, se postavlja vprašanje: "Koga najeti za izdelavo spletne strani?". Agencijo ali posameznika (freelancerja)?

Zakaj bi podjetje sploh potrebovalo agencijo za izdelavo spletne strani? Morda se zdi, da je izdelava spletne strani nekaj, kar bi lahko poskusili kar sami. Toda tu se skriva past, ki jo mnogi spregledajo. Izdelava amatersko zasnovane spletne strani lahko v kratkem roku prihrani denar, vendar se lahko v letu dni izgubi več prihodkov in ugleda, kot bi stalo najeti profesionalno agencijo za izdelavo spletnih strani.

Pred začetkom branja tega zapisa bi radi poudarili, da imamo kot freelancerja v mislih posameznika t.i. "one man band". Vemo, da so nekateri freelancerji vrhunski na svojih področjih in svoje delo opravljajo zelo kakovostno. 

Oglejmo si štiri ključne vidike izdelave spletne strani, kako se razlikujejo med agencijo in posameznikom.

1. Vzdrževanje spletne strani

Agencija ponuja dolgoročno podporo in vzdrževanje. To pomeni, da bodo strokovnjaki skrbeli za redne posodobitve, odpravljanje napak in nadgradnje spletne strani, tako da bo vedno delovala nemoteno. Ker v agenciji oziroma podjetju običajno deluje več redno zaposlenih, vam bo podporo lahko nudila ne glede na bolniške odsotnosti, dopuste ali zasedenosti z drugimi projekti.
Pri posamezniku se velikokrat  ob dokončanju projekta konča tudi njihova odgovornost, saj se posveti novim projektom ali pa celo preneha z dejavnostjo.  Če v prihodnosti potrebujete vzdrževanje ali podporo, obstaja možnost, da pri posamezniku ne bo na voljo.

2. Ustvarjanje in upravljanje unikatne vsebine

Vsebina na spletni strani je postavljena z mislijo na potencialno stranko, saj imajo agencije zaposlene strokovnjake za uporabniško izkušnjo, ki natančno vedo, kako se bo potencialna stranka obnašala na spletni strani in vsebino pripravijo glede na to. Obstaja velika verjetnost, da one man band nima enakega razumevanja uporabniške izkušnje, kakor specializirani strokovnjaki uporabniške izkušnje. To lahko vpliva na raznolikost in kakovost vsebin. 

3. Unikaten videz

Agencije se specializirajo za oblikovanje in zagotavljajo unikaten vizualni koncept, ki odraža vaše podjetje. Imajo širšo paleto virov in izkušenj pri oblikovanju, vključno z grafičnimi oblikovalci, ki so strokovnjaki na svojem področju.

4. SEO optimizacija

Agencije imajo strokovnjake za SEO, ki poskrbijo, da je vaša spletna stran optimizirana za iskalnike. To poveča možnosti, da boste dosegli višje uvrstitve v rezultatih iskanja. Freelancerji so lahko tudi strokovnjaki za SEO, vendar morda nimajo dostopa do enakih virov in orodij kot agencija. Rezultati optimizacije so lahko manjši.

Seznam prednosti, ki jih ponuja sodelovanje s profesionalno agencijo za izdelavo spletne strani, je dolg. Če želite visoko kakovostno spletno stran, ki sledi trendom in najnovejšim tehnologijam, razmislite o izbiri, kjer vse dobite na enem mestu.

Več prispevkov