Drinx – spletna trgovina za ljubitelje vin in drugih alkoholnih pijač

Datum Objavljeno, dne: 07.04.2022

  • Izdelava celostne grafične podobe (CGP)
  • Spletna trgovina
  • Zasnova
  • Oblikovanje
  • Programiranje
  • Povezava s sistemom ERP (Comtron)
  • Napredna B2B platforma
  • Podpora in vzdrževanje

Spletna trgovina Drinx.si je v lasti podjetja Bargroup d. o. o. Gre za mlajše slovensko podjetje, ki je nastalo s ciljem, da trgu ponudi izpopolnjeno distribucijsko in prodajno mrežo alkoholnih in brezalkoholnih pijač. V komunikaciji s potrošniki uvajajo inovativne pristope, s širokim prodajnim asortimajem pa nagovarjajo različne ciljne skupine. Vino je simbol elegance in vsako vino je edinstveno po svoji kompleksnosti arom – cilj spletne trgovine je bil zajeti to eleganco in ljudem približati pester izbor vin prek spleta.

Celostna grafična podoba in logotip

K projektu Drinx smo pristopili celostno. Še pred izdelavo spletne trgovine smo za novonastalo blagovno znamko izdelali celostno grafično podobo (CGP). Za zgodbo kot je ta, je bilo potrebno izbrati barve in oblikovanje, ki bodo izražali eleganco in kulturo uživanja alkoholnih pijač. Izbrani sta bili temna barva v modrem odtenku in rubinasto rdeča, ki ju čudovito dopolnjuje siva.

Logotip združuje vse izbrane barve, in sicer so se odločili za preprost design, v katerem se jasno razbere ime blagovne znamke, DRINX. Posebnost je v oblikovanju črke -i, ki prefinjeno upodablja vinsko steklenico, katere spodnji del se zaključuje v spiralo odpirača vinskih zamaškov. Na ta način logotip takoj povežemo z osrednjim produktom blagovne znamke, torej vinom in vinsko kulturo. Logotip še dodatno zaokrožuje fraza »Power of taste«, ki je zapisana pod imenom spletne trgovine.  Za podjetje Bargroup smo v sklopu izdelave CGP pripravili dopisne liste, kuverte, primer apliciranja logotipa na majice in oblikovali vizitke.

Produktna stran

Predogled produktov v določeni produktni skupini je pregleden, ponuja pa vse osnovne informacije – naziv izdelka, blagovno znamko, podatek o zalogi, ceno, informacije o morebitni akcijski ponudbi in gumb za dodajanje izdelka v košarico.

Produktne strani v spletni trgovini so precej dodelane; čeprav so strani »čiste«, ponujajo veliko informacij. Na stran so dodani podatki o sestavinah in namembnosti, izpostavljene pa so vse značilnosti izbranega vina (država porekla, litraža, proizvajalec, sorta, stil, stopnja sladkorja, vsebnost alkohola …). Opisi prefinjeno opišejo izgled, strukturo in okus posameznega vina, tako da uporabnika nagovorijo po čustveni plati. Le kdo si ob prebranih frazah ne bi želel »okusiti besed«, kot so: »Vino je prosojne rubinaste barve, srednje poudarjena mladostna cvetica pa spominja na rdeče sadeže. V ustih je suho, prijetno mehko, jasnih kislin, prefinjen okus pa nas očara z zaznavami jagod in malin. Njegova mehkoba ter nežni tanini izražajo eleganten karakter vina.«

Napredna B2B platforma in integracija z ERP

Za spletno trgovino Drinx je bila oblikovana ločena B2B platforma, ki ima popolnoma drugačno vstopno stran, usmerjeno v B2B prodajo. Z vpisom lahko Drinxovi poslovni partnerji izdelke kupijo po posebnih partnerskih cenah. S pomočjo vmesnikov API je bila vzpostavljena povezava z ERP sistemom (Comtron), v katerem so definirani vsi B2B kupci in njihovi dogovorjeni rabati, povratno pa se v ERP zapisujejo vsa naročila.

Filtri in še kaj

Pri izdelavi spletne strani so veliko vlogo igrali dodelani filtri, še posebno pri vinih. Obiskovalec lahko po ponudbi brska ali po blagovnih znamkah ali s pomočjo filtriranja. Za lažje vodenje so v zgornjem levem delu izpostavljene osrednje kategorije: belo vino, rdeče vino, rose, champagne, prosecco, penine, ostala peneča vina, sladka in polsladka vina. Če obiskovalec natančneje ve, kaj želi, so mu na voljo filtri po stilu, sorti, državi porekla, regiji, litraži, letniku … Izdelkom so dodani primerljivi, priporočilni ali dopolnilni izdelki, ki še dodatno pospešijo prodajo. V glavi spletnega mesta najdemo tudi napreden iskalnik po strani, ki glede na vnos ponudi izbor izdelkov.

Posebnosti

Ker želi Drinx pustiti sledi v distribuciji ter prodaji vina in širjenju vinske kulture v slovenskem prostoru, so dali velik poudarek na vsebine, namenjene vsem, ki jih področje zanima. Odločili so se, da bodo izbranemu krogu vinarjev, s katerimi sodelujejo, namenili celotne podstrani za namene predstavitve njihovega dela in vin, ki so del Drinxove ponudbe. Obiskovalci si lahko preberejo o Ediju Simčiču, Dariu Prinčiču, Vinski kleti Frelih in drugih …

V prihodnjih mesecih se planira razširitev vsebinskih sklopov na spletnem mestu drinx.si. Poleg spletne prodaje imajo tudi poslovalnico v Trebnjem, njihova želja pa je poslovanje še dodatno razširiti. Ekipa Drinx ima veliko idej, kako dodatno obogatiti svoj spletni nastop in doprinesti k širjenju vinske kulture, a vsega (še) ne smemo razkriti.

Več prispevkov