Cena izdelave spletne strani in spletne trgovine v letu 2024

Datum Objavljeno, dne: 03.01.2024

  • Cena izdelave spletne strani
  • Povprečne cene v 2024
  • Cenik po vrsti 
  • Kaj vpliva na ceno ob izdelavi spletne strani
  • Ostale storitve ob izdelavi

Izdelava spletnih strani cena v 2024? Za vas smo pripravili smernice za oceno stroška postavitve spletne strani, saj razumemo, da je proces določanja stroškov lahko precej zapleten in odvisen od različnih dejavnikov. Podobno kot pri gradnji hiše tudi pri razvoju spletne strani obstaja vrsta spremenljivk, ki vplivajo na končno ceno.

Zavedamo se, da ima vsako podjetje svoje specifične potrebe in zahteve, zato smo pripravili 6 različnih kategorij cen, ki vam bodo pomagale bolje razumeti, kaj lahko pričakujete glede na vaše potrebe in proračun. Ko boste prebrali ta članek, ne boste nikoli več v Google vpisali: "izdelava spletne strani cena".

Naš cilj je zagotoviti transparentnost in vam olajšati proces odločanja, ko gre za razvoj spletne strani. S temi smernicami boste lahko bolje razumeli, kaj lahko pričakujete v vsaki kategoriji cen, hkrati pa boste imeli jasen vpogled v dejavnike, ki vplivajo na končno ceno vaše spletne strani.

Smernice za cene spletnih strani

Okvirna cena izdelave spletne strani:

 

Osnovna predstavitvena spletna stran

Predstavitvena spletna stran po meri

Obsežnejša spletna stran ali kataloška spletna stran

Cena 

od 2.000 EUR

od 4.000 EUR

od 6.000 EUR

 

Osnovna predstavitvena spletna stran

Gre za spletne strani, ki običajno vsebujejo omejeno število podstrani z osnovnimi informacijami o podjetju ali storitvah, kontaktne podatke ter osnovno prilagoditev dizajna. Te spletne strani so omejene v obsegu oblikovanja in programiranja zaradi omejenega števila ur, ki so na voljo za njihovo izdelavo. Prav tako je pomembno omeniti, da se lahko prilagajajo do določene mere, vendar ne v celoti, saj so delno tipizirane.

Prednost osnovnih predstavitvenih spletnih strani je, da so cenovno ugodne in hitro dostopne. To je odlična izbira za podjetja, ki želijo prisotnost na spletu, vendar nimajo potrebe po naprednih funkcijah. Cena izdelave takšne spletne strani se običajno giblje od približno 2.000 EUR, odvisno od obsega in zahtevnosti projekta.

Predstavitvena spletna stran po meri

Predstavitvene spletne strani ponujajo večjo prilagodljivost pri oblikovanju in vsebini. Za omenjene spletne strani je predvidenih več ur oblikovanja in programiranja, kar pomeni, da se lahko spletno stran v celoti prilagodi naročnikovim željam.

Te spletne strani predstavljajo zlato sredino med preprostostjo in naprednostjo. To je idealna izbira za podjetja, ki želijo zmogljivo in privlačno spletno stran, brez pretiranega razvojnega časa in stroškov. Cena se običajno giblje okrog 4.000 EUR.

Obsežnejša spletna stran ali kataloška spletna stran

Te strani lahko vključujejo možnost predstavitve posameznih izdelkov na spletni strani (kataloška spletna stran) ter različno oblikovanje za različne podstrani, kar omogoča izjemno prilagodljivost in bogate interakcije za vaše obiskovalce.

To je odlična izbira za podjetja, ki želijo izkoristiti vse prednosti digitalnega sveta in omogočiti svojim strankam bogate interakcije. Cena izdelave obsežnješih spletnih strani se giblje od 6.000 EUR navzgor, odvisno od obsega in zahtevnosti projekta.

Smernice za cene spletnih trgovin

Okvirna cena izdelave spletne trgovine

 

Osnovna spletna trgovina - NS Lite

Spletna trgovina po meri - NS WooCommerce

Zahtevnejša spletna trgovina - NS CMS

Cena 

od 3.500 EUR

od 6.000 EUR

od 10.000 EUR

 

Osnovna spletna trgovina - NS Lite

Gre za spletne trgovine, ki se jih prilagodi naročnikovemu grafičnemu profilu (CGP), kar vključuje spremembo barvne sheme. Struktura in funkcionalnosti trgovine so nespremenjene in jih naročnik ne more spreminjati. V ozadju deluje Wordpress WooCommerce platforma.

Primerna je stranke, katerim ustreza vnaprej dolečene funkcionalnosti in dizajn spletne trgovine.

Spletna trgovina po meri - NS WooCommerce

Spletne trgovine so popolnoma prilagojene naročnikovim željam, pri čemer se nameni več časa za oblikovanje in programiranje. Ta pristop omogoča, da je spletna trgovina bolj natančno prilagojena naročnikovi ciljni publiki. Prav tako omogoča vključitev več različnih funkcionalnosti. V ozadju deluje Wordpress WooCommerce platforma.

Primerne so za spletne trgovine, ki želijo ponuditi razširjen nabor izdelkov in funkcionalnosti ter prilagoditi dizajn spletne trgovine.

Več o izdelavi trgovine

Zahtevnejša spletna trgovina - NS CMS

Naš CMS sistem omogoča učinkovito upravljanje tudi z zelo obsežnimi spletnimi trgovinami, ki vsebujejo veliko število izdelkov. Spletne trgovine niso zasnovane na WordPressu, kar vam omogoča popolno kontrolo nad  trgovino. Ta prilagodljiv sistem je zasnovan po meri stranke in omogoča vključitev B2B modula ter druge custom rešitve, kar zagotavlja, da je spletna trgovina povsem prilagojena naročnikovim potrebam in željam.

Te spletne trgovine so idealne za zahtevne trgovine, ki potrebujejo visoko prilagodljivost in integracije, da optimizirajo svoje poslovanje na spletu. Prav tako so namenjene B2B podjetjem, saj podpirajo integracije z ERP sistemi in drugimi zalednimi rešitvami.

Kako se odločiti?

Izbira med preprosto spletno stranjo in kompleksnim projektom je odvisna od vaših poslovnih ciljev, proračuna in potreb vaše ciljne skupine. Pred odločitvijo je pomembno razmisliti o naslednjih vprašanjih:

  • Kaj je glavni cilj vaše spletne strani?
  • Kakšne funkcionalnosti potrebujete za dosego tega cilja?
  • Kakšen je vaš proračun za izdelavo spletne strani?
  • Kako se pričakuje, da se bo spletna stran razvijala v prihodnosti?

Različne funkcionalnosti lahko bistveno vplivajo na končno ceno. Na primer, enostavna informativna spletna stran z osnovnimi stranmi, kot so domača stran, o nas, storitve in kontakt, bo imela nižje stroške izdelave v primerjavi s kompleksno e-trgovino, ki vključuje funkcionalnosti, kot so košarica za nakupovanje, plačilni sistemi, uporabniški profili in inventura izdelkov. Poleg tega se cena poveča tudi z dodatnimi funkcionalnostmi, kot so rezervacijski sistemi, forumi, integracije s tretjimi storitvami in prilagojeni programski dodatki. Zato je ključno, da jasno opredelite svoje potrebe in cilje ter se odločite, katere funkcionalnosti so ključne za dosego teh ciljev, da lahko bolje načrtujete svoj proračun za izdelavo spletne strani.

Izbira izvajalca

V agenciji noviSplet se lahko pohvalimo z več kot 1.000 izdelanimi spletnimi mesti, kar nas uvršča med top 3 ponudnike v Sloveniji. Izdelava spletne strani ali spletne trgovine ni zgolj enkratna storitev, ampak predstavlja dolgoročno sodelovanje, ki vključuje vzdrževanje in nenehno posodabljanje spletne strani. Pri podjetju noviSplet se tega zavedamo in tesno sodelujemo s strankami, ne le med procesom izdelave, ampak tudi po objavi spletne strani. Naša predanost vključuje stalno podporo in skrb za stranke, saj verjamemo v dolgoročna partnerstva in zagotavljanje, da je njihova spletna prisotnost vedno v najboljši formi.

Oddajte povpraševanje in naši strokovnjaki bodo ocenili, katera spletna stran ali trgovina je najboljša izbira za vas!

Več prispevkov