Štirje primeri učinkovitega spletnega nastopa

Datum Objavljeno, dne: 20.03.2023

Izdelava spletnih strani se v prvi vrsti povezuje s področjem spletne prodaje, a je v zadnjih mesecih moč zaznati tudi željo po boljši spletni predstavitvi – za imidž. Uspešna podjetja se želijo kakovostno predstaviti tudi na spletu in s tem še dodatno podkrepiti zaupanje svojih strank in poslovnih partnerjev

Predstavljamo vam štiri najnovejše projekte, na katerih je v zadnjih mesecih delala ekipa noviSplet. Gre za uspešna slovenska podjetja, ki so se zaradi različnih razlogov odločila za prenovo oziroma dopolnitev spletnega nastopa. Vsem pa skupno eno: želja po  učinkovitem spletnem nastopu, ki jih bo predstavil kot zaupanja vrednega ponudnika in vplival na končno prodajo – neposredno v obliki spletnega nakupa ali pa posredno prek kakovostne predstavitve na spletu.

Spletna trgovina podjetja Škerjanc

Podjetje Škerjanc d. o. o. je eno vodilnih podjetji pri prodaji stolov, notranjih garnitur in vrtnega pohištva. Za spletno trgovino so se odločili, saj so želeli svoje izdelke ponuditi tudi B2C kupcem, obenem pa avtomatizirati prodajni proces in zmanjšati administracijo. Spletna trgovina je dobro zasnovana, »čista« in pregledna, omogoča pa kategoričen pregled izdelkov. Nakupni proces je kratek in enostaven, naročilo pa je mogoče plačati na več načinov, tudi na obroke.

Pojdi na skerjanc.shop.

Produktna spletna stran

S spletno stranjo je podjetje pridobilo novo marketinško orodje za trženje svojega produkta, Isotrack povoznih plošč. Produktna spletna stran je predstavitveno-prodajna, zasnovana pa je na način, da obiskovalce skozi predstavitev premišljeno vodi k vzpostavitvi kontakta s prodajnim predstavnikom, da se prodaja zgodi prek ustreznega svetovanja. Kvalitetne fotografije,  video vsebine in oblikovni detajli stran prefinjeno povežejo s krovnim podjetjem, Isokonom.

Pojdi na isotrack.eu.

S sodobno in moderno spletno stranjo do spletnega imidža

Podjetje Fenolit ima dolgoletno tradicijo na področju proizvodnje fenolnih smol in fenolnih mas. S spletno prenovo ni želelo vplivati na prodajo, temveč so se želeli »postaviti na spletni zemljevid« s sodobno zasnovano predstavitveno spletno stranjo. Osrednji razlog prenove je bil imidž, v osnovi pa so želeli svoje podjetje predstaviti lokalni skupnosti ter poudariti trajnostno usmerjenost, ki je prisotna na vseh nivojih poslovanja. Njihov pomen v sodobnem načinu življenja je ogromen; njihovi produkti so prisotni na skoraj vseh področjih našega delovanja in brez njih ni življenja, kot ga poznamo.

Pojdi na  fenolit.si

Spletna stran za optimizacijo prodaje

Osrednja storitev podjetja Panna d. o. o. je najem tiskalnikov. Njihova največja dodana vrednost so dolgoletne izkušnje, osebni pristop in svetovanje. V skladu z njihovim načinom poslovanja in cilji smo zasnovali pregleden spletni katalog, ki omogoča optimiziran proces oddaje naročila. Ker je spletni katalog narejen na osnovi WordPress WooCommerce, omogoča filtracijo izdelkov po namembnosti in blagovni znamki ter oddajo povpraševanja za več izdelkov prek košarice. Produktne strani vsebujejo več slik izbrane naprave ter opis s tehničnimi specifikacijami. Spletna stran omogoča tudi enostavno naročanje materiala (kartuše, tonerji …) ter oddaje servisnega zahtevka, kjer se že v prilagojenih kontaktnih obrazcih zajame vse ključne podatke.

Zaključek

Spletna stran je velikokrat prvi stik potencialne stranke ali poslovnega partnerja z vašim podjetjem. Prenove spletnega mesta se je dobro lotiti vsakih nekaj let, saj se splet hitro razvija in če se soočate s hudo konkurenco, je potrebno ostati konkurenčen tudi v spletnem svetu.

Več prispevkov