Časa je manj kot 3 sekunde

Datum Objavljeno, dne: 05.09.2019

Obiskovalec vaše spletne strani ob prvem obisku vizualno skenira spletno stran približno 2,6 sekunde, preden se odloči, ali bo nadaljeval raziskovanje na vaši spletni strani ali bo iskal boljšo in učinkovitejšo rešitev pri vaši konkurenci.

Zato je potrebno obiskovalca v tem kratkem času prepričati, da ste prava izbira, da imate vi rešitev za njegovo težavo, da ste vredni zaupanja ter je vaša ponudba izdelkov in storitev boljša od konkurence.

Poglejmo nekaj priporočil, kako prepričati in obdržati obiskovalca na vaši spletni strani v prvih nekaj sekundah:

1. Ciljni skupini obiskovalcev načrtovan design spletne predstavitve

Uporabniško čist, organiziran in edinstven design spletne predstavitve, ki vas diferencira in obiskovalcu nudi vizualno pomnjenje.

2. Navigacijsko vodenje

Intuitivno in preprosto vodenje po spletni strani, ki omogoča enostavno iskanje informacij, brez nepotrebnih klikov. Ključne informacije naj bodo izpostavljene, da do njih obiskovalec pride kar se da najhitreje.  

3. Foto in video prepoznavnost

Moderne, vabljive in prepoznavne fotografije, integrirana video predstavitev ali predstavitev določenih tipov informacij z info grafiko so pomembni sprožilci, ki obiskovalcu vzbudijo zanimanje in željo po vaših izdelkih in storitvah. 

4. Predstavite se in pohvalite se

Izpostavljena predstavitev z vključeno informacijo o dosežkih ter prejetih certifikatih bo izvrstno zgradila zaupanje obiskovalca v vaše podjetje. Dodaten ugled boste dobili z vključitvijo mnenj vaših zadovoljnih poslovnih partnerjev.

5. Bodite odprti za komunikacijo

Vključitev različnih klicev k akciji, kontaktni podatki na vidnem mestu, klikabilne telefonske številke in po potrebi integracija s socialnimi omrežji bodo obiskovalcu omogočale hitro in enostavno interakcijo z vami.

6. Hiter gostiteljski strežnik

Če smo vse zgoraj naredili brezhibno, nikakor ne smemo zanemariti tudi preverjenega strežnika, na katerem bo gostovala vaša nova spletna predstavitev. Zato izberite odziven in skrbno nadzorovan gostiteljski strežnik, ki bo omogočal hitro odzivno spletno stran ter dobro zavarovano pred hekerskimi vdori.

Več prispevkov