Knauf Insulation, System Division

Datum Objavljeno, dne: 18.03.2022

  • Spletna stran
  • Zasnova
  • Oblikovanje
  • Programiranje
  • Podpora in vzdrževanje

Knauf Group, kamor sodi tudi Knauf Insulation, je svetovna korporacija z okoli 40.000 zaposlenimi v več kot 90 državah. Knauf Insulation je največji proizvajalec izolacijskih materialov in sodi med največje slovenske izvoznike. Korporacija je v Slovenijo postavila sedež razvoja in inženiringa za proizvodnjo kamene volne ter prodajne procese za OEM (industrijske izolacije), zelene in tehnične rešitve ter analitiko pod skupnim imenom System Division. Podjetje ima mnogo izkušenj pri proizvodnji in uporabi materiala za izolacijo iz kamene volne za različne namene – v gradbeništvu, energetiki, industriji, ladjedelništvu in zelenih rešitvah.

Podjejte Knauf Insulation, System Division, je v nas prepoznalo partnerja za spletni nastop, saj smo do danes skupaj uspešno izvedli več projektov. Sodelovanje smo začeli s projektom spletne strani www.ki-sd.com, ki je predstavitvena spletna stran divizije znotraj korporacije Knauf Insulation (KI Systems Division). Gre za obsežno spletno mesto, ki je po izgledu in zasnovi morala biti podobna korporativni spletni strani www.knaufinsulation.com, hkrati pa je morala smiselno povezovati več različnih spletnih strani, ki sodijo v Systems Division.

Spletno mesto je bilo zasnovano v anglškem jeziku, saj je podjetje usmerjeno predvsem na tuje trge.

Vstopna stran

Ker smo z zasnovo in oblikovanjem bili omejeni s smernicami za korporativno komuniciranje in s CGP korporacije, je bil prostor za kreativnost relativno omejen. Pri zasnovi pa je bilo ključno, da izpostavi in povezuje več spletnih strani, ki sodijo v Systems Division. To smo učinkovito dosegli s karticami, ki področja posebej izpostavijo, hkrati pa ponujajo gumb, ki vodi do več informacij do želenega področja.

S klikom na gumb »Read more« so obiskovalci vodeni do pregleda vsebine, podstran pa vsebuje povezave do ostalih spletnih strani, ki sodijo v Systems Division. Na ta način »osrednje« spletno mesto učinkovito povezuje vse spletne strani te divizje.

Na spletni strani so predstavljene tudi najbolj odmevne reference, ki vsebujejo tudi podrobnejše opise projekta. Prostor na strani pa je namenjen tudi novicam celotnega Knauf Insulation.

Rezultati

Sodelovanje s podjetjem Knauf Insulation smo še utrdili, in sicer smo zanj naredili še eno spletno mesto, in sicer www.knaufinsulation-horticulture.com. Gre za spletno stran, ki predstavlja rešitve in produkte za hortikulturno vzgojo rastlin. Vodenje je učinkovito zasnovano za dve ključni B2B ciljni skupini (predelava materiala in končni uporabniki). Zasnova je takšna, da se spletni katalog lahko gradi postopoma, v skladu s širitvijo ponudbe. Tudi v tem primeru so obstajala omejitve in smernice glede izgleda, a smo imeli več kreativne svobode. Prepoznavni modri barvi smo dodali še zeleno, ki simbolizira naravo in rast – vse to kar Knauf Insulation Green Solutions je. 

Več prispevkov