BBT – Spletna trgovina za nakup rabljenih poslovnih računalnikov

Datum Objavljeno, dne: 08.04.2022

  • Spletna trgovina
  • Zasnova
  • Oblikovanje
  • Programiranje
  • Napredna B2B platforma
  • Podpora in vzdrževanje

O BBT

BBT je spletna trgovina za prodajo rabljenih in obnovljenih poslovnih računalnikov. Ekipo sestavlja 8, včasih tudi več, članov, ki želijo s svojim znanjem in odgovornostjo pomagati do prave izbire računalnika glede na zahteve in potrebe. Njihova posebnost je v tem, da je vsa objavljena oprema tudi v realnosti na zalogi, vsi izdelki pa so kvalitetni in dobro ohranjeni. Ker želijo svojim strankam ponuditi le najboljše, imajo zelo dobro razvit oddelek servisa.

Zasnova in načrtovanje

Novo spletno mesto podjetja Brown Bear Team d. o. o. (ali na kratko BBT) je bilo zasnovano v fazah. Projekt se je začel z zasnovo in izdelavo spletne strani, šele v nadaljevanju sta bila dodani spletna trgovina in B2B platforma za poslovne partnerje.

Posebna pozornost je bila namenjena hitrosti in odzivnosti spletnega mesta. Ključno je bilo, da lahko prek podrobnega filtra uporabnik v najkrajšem možnem času pride do relevantnih zadetkov.

Spletno mesto je dodelano tudi z oblikovnega vidika. Že na prvi pogled je razvidno, da se je veliko pozornosti namenilo oblikovanju ikon, ki se nahajajo po celotnem spletnem mestu za namen lažjega vodenja obiskovalcev. Vsebina je na stan umeščena na za uporabnika prijazen način, spletno mesto pa kljub njenem obsegu deluje »čisto« in organizirano. Na podstraneh lahko obiskovalci najdejo vse informacije o stanju, življenjski dobi, garanciji in servisu naprav, ki jih kupijo prek spletne trgovine BBT, izpostavljeni pa so tudi vsi ključni kontakti.

Produktna stran

Na željo stranke smo produktno stran precej dodelali – tako z vidika izgleda kot funkcionalnosti. Na vsaki produktni strani se skriva ogromno informacij, ki so za kupce pomembne. Ključno je bilo, da so navedene vse tehnične specifikacije iskanega produkta, ki so uporabnikom na voljo tudi v obliki PDF dokumenta. Ker nekateri uporabniki še vedno radi računalniško opremo kupujejo v fizičnih trgovinah, je BBT ponudil opcijo, da se ob tiskanju posamezne produktne strani sestavi pregleden dokument z vsemi ključnimi informacijami.

V nadaljnjih fazah sodelovanja se je spletno mesto postopoma dograjevalo. Dodan je bil konfigurator, s katerim je omogočeno napredno filtriranje znotraj prodajnega asortimaja, uporabnik pa lahko izbrane izdelke primerja na pregleden način. Oddajo naročil in opravljanje nakupov je še dodatno pospešila možnost označevanja priljubljenih izdelkov.

noviSplet CMS sistem

Glede na širino prodajnega asortimaja in parametrov, ki morajo biti upoštevani, smo učinkovitost, hitrost in odzivnost spletne trgovine dosegli z uporabo noviSplet CMS sistema. Ker gre za naprednejšo trgovino, mora sistem kljub funkcionalnostim omogočati zanesljivo delovanje. Uporabnikom omogoča neomejene možnosti razvoja funkcionalnosti, enostavno urejanje in brezhibno delovanje.

B2B platforma

Platforma za poslovne partnerje je bila zasnovana na način, da je omejena le na odobrene B2B stranke. Vsak poslovni partner mora biti potrjen s strani BBT, s prijavo pa pridobi vpogled v zanj prilagojeno ponudbo. Naročilo je mogoče oddati tudi prek e-maila.

Dostava in prevzem naročila

Spletna trgovina omogoča, da si obiskovalec izbere želen način dostave oziroma prevzema. Oseben prevzem v poslovalnici v Trzinu je brezplačen, strošek dostave s kurirsko službo pa je natančno opredeljen. Kupec lahko izbira med več različnimi načini plačila. Lahko se odloči za plačilo po predračunu prek UPN obrazca ali za plačilo na prodajnem mestu, kar sta v Sloveniji še vedno najbolj pogosta načina plačila. Poleg teh pa ima na voljo še kartično in obročno plačilo prek sistema Leanpay.

Zaključek

Spletno mesto BBT je primer dovršene spletne trgovine – tako z vidika oblikovanja in postavitve kot z vidika funkcionalnosti. Narejena je bila popolnoma po merah in zahtevah naročnika, ponaša pa se s svojo dodelanostjo, najbolje izraženo z uporabljenimi ikonami, strateško umeščeno vsebino, podrobno produktno stranjo in učinkovito zasnovano košarico.

 

Več prispevkov